Πολιτική

Καραμανλής: Ξεμπλοκάρουμε το ένα έργο μετά το άλλο

Καραμανλής: Ξεμπλοκάρουμε το ένα έργο μετά το άλλο
Καραμανλής: Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτήρισε το 2021 ως έτος των υποδομών, καθώς, όπως εξήγησε, ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος είχε δηλώσει πως το 2021 θα είναι έτος των μεγάλων υποδομών και εδώ στο pagenews.gr είχε αποκαλύψει ότι μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσουν τα έργα για τη γραμμή 4 του μετρό, αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών και την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, χαρακτήρισε το 2021 ως έτος των υποδομών, καθώς, όπως εξήγησε ο ίδιος, ένα – ένα ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα μέσα στη χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σιδηροδρομικά έργα και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την Οδική Ασφάλεια που είναι «εθνικός μας στόχος».

Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής

Ο υπουργός απαντώντας στις καταγγελίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί «διάλυσης» των συγκοινωνιών δήλωσε το εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί που μέσα σε 1,5 χρόνο δεν προλάβαμε να διορθώσουμε όσα διέλυσε σε 4,5 χρόνια». «Η πραγματικότητα, συνεχίζει, είναι ότι εκείνοι δεν έκαναν ούτε μία πρόσληψη, δεν πήραν ούτε ένα λεωφορείο, είχαν μειώσει ακόμα και τις προμήθειες ανταλλακτικών… Τώρα όλα αυτά τα αλλάζουμε. Το μόνο που είχαν αυξήσει ήταν η τιμή του εισιτηρίου! Κι εμείς τη μειώσαμε ξανά».

Αυτό τόνισε ο υπουργός, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρηθεί μειωμένο το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες εφόσον «τα οικονομικά μας το επιτρέπουν». Και συνέχισε πως «σήμερα, έχουμε κάθε μέρα 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας και οι χρονοαποστάσεις στο μετρό έχουν μειωθεί κατά 2,5 λεπτά με 3. Δεν είναι όλα ρόδινα… αλλά έχουν γίνει βήματα βελτίωσης. Σίγουρα χρειάζονται και άλλα, για αυτά εργαζόμαστε».

Καραμανλής: «Βρήκαμε μεγάλα εμβληματικά έργα μπλοκαρισμένα»

Σε ό,τι αφορά στα μεγάλα έργα υποδομών, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής εξέφρασε πως «Βρήκαμε μεγάλα εμβληματικά έργα μπλοκαρισμένα… Ξεμπλοκάρουμε το ένα έργο μετά το άλλο… Δεν βρήκαμε ούτε μια ώριμη μελέτη για να γίνουν νέα έργα. Το 2021 θα είναι το έτος των υποδομών». Ο κ. Καραμανλής μίλησε για το μεγάλο έργο της γραμμής 4 του Μετρό, προϋπολογισμού 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ξεμπλοκάρει μετά από πολλά χρόνια και σε σύντομο διάστημα θα δούμε να ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες. «Ένα σπουδαίο έργο που θα αλλάξει το Λεκανοπέδιο και θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία μας». Για το έργο Τhessaloniki Flyover επεσήμανε πως ο σχεδιασμός για την υλοποίησή του με ΣΔΙΤ προχωρά σε χρόνο ρεκόρ και πρόκειται για τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα. Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής

Τέλος, για τα σιδηροδρομικά έργα, ο υπουργός Υποδομών, ανέφερε πως το πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων μας είναι το μεγαλύτερο που έχει σχεδιαστεί στη χώρα, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ δίνοντας έμφαση ιδίως στην εμπορική μεταφορά, με συνδέσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια και στην ολοκλήρωση του κορμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας στον άξονα της ΠΑΘΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments