Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Αμετακίνητη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο

Νίκος Δένδιας: Αμετακίνητη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Νίκος Δένδιας: Τους δύο βασικούς και αμετακίνητους άξωνες της ελληνικής εξωτερικών πολιτικής ανέλυσε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας, μίλησε για τους δύο βασικούς και αμετακίνητους άξωνες της ελληνικής εξωτερικών πολιτικής, κατά την παρέμβασή του στη Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας του London School of Economics με θέμα: «Ελλάδα 2021: Αναστοχάζοντας το χθες, διαμορφώνοντας το αύριο». Όπως τόνισε αυτοί είναι η αμετακίνητη προσήλωση στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και η προσήλωση στις πολυμερείς συνεργασίες.

Νίκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη

Όπως αναφέριε το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη και την επίλυση ζητημάτων στην περιοχή στη βάση πάντα των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη επίτευξη συμφωνίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ τόσο με την Ιταλία όσο και με την Αίγυπτο και στην απόφαση για την προσφυγή από κοινού με την Αλβανία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το ίδιο θέμα. Τόνισε δε πως η Ελλάδα ευελπιστεί να λύσει την διαφορά για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και με την Τουρκία, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου.

“Σε αυτό το πνεύμα, η Ελλάδα χαιρέτισε την επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι αυτές οι συνομιλίες μπορούν να συνεχιστούν σε ένα θετικό περιβάλλον χωρίς προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που θα μπορούσαν να τις υπονομεύσουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νίκος Δένδιας

Ακόμη, αναφέρθηκε ξεχωριστά στην υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων με τις χώρες αυτές αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον συνεργασίας σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

“Η Ελλάδα επιθυμεί να γίνει γέφυρα μεταξύ της Μέσης Ανατολής, του Κόλπου από τη μία και της υπόλοιπης Ευρώπης και των Βαλκανίων από την άλλη”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η χώρα στοχεύει ακόμη και στην ενδυνάμωση των συνεργασιών με χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις διμερείς σχέσεις της χώρας με παραδοσιακούς της συμμάχους, όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, καθώς και την επιθυμία περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών δεσμών και συνεργασιών με άλλες χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments