Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια

Νέα Σμύρνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια
Νέα Σμύρνη: Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα χθεσινά (7/30 γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, όπου αστυνομικοί άσκησαν βία σε πολίτες. Οι εικόνες αυτές πουκάνουν το γύρω του διαδικτύου προκάλεσαν μάλιστα σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει πως η “Νέα Δημοκρατία έχει ξεφύγει επικίνδυνα” και τη δεύτερη να απαντά ότι η “αντιπολίτευση επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος”

Σήμερα λοιπόν, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκου Ορνεράκη.

 Νέα Σμύρνη: Τι λέει η ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία κάνει λόγο για επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών. Όπως λέει: «Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».

Νέα Σμύρνη: Τι λένε οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι απ’ την πλευρά τους αναφέρουν ότι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες, άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει. Σε βίντεο φαίνεται δύο νεαροί με μάσκες να συνομιλούν με τους αστυνομικούς όταν η λεκτική αντιπαράθεση ξέφυγε με τον αστυνομικό στη συνέχεια να χτυπάει με το γκλοπ έναν από τους νεαρούς.

Νέα Σμύρνη: Παρακάτω βλέπετε ένα από τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας

Λίγο αργότερα ακολούθησε διαδήλωση στην περιοχή κατά της αστυνομικής βίας ενώ ακολούθησε και νέος κύκλος επεισοδίων με την αστυνομία. Οι δεύτεροι έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Συνολικά έγιναν 11 προσαγωγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments