Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Περίπου 100 εκατομμύρια εμβόλια θα παραδίδονται κάθε μήνα

Φον ντερ Λάιεν: Περίπου 100 εκατομμύρια εμβόλια θα παραδίδονται κάθε μήνα
Φον ντερ Λάιεν: Τον Ιανουάριο παραδόθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις και τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια.

O κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει την Ευρώπη, με τους πολίτες, τις κυβερνήσεις και τους ειδικούς να ευελπιστούν πως οι εμβολιασμοί που είναι σε εξέλιξη θα βάλουν “στοπ” στη διασπορά της νόσου. Εν αναμονή της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και της έγκρισης του πιστοποιητικού εμβολιασμού η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και θα επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμών.

Σε συνέντευξή της στις Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten, η πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι κατά το β’ τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κάθε μήνα, «σύμφωνα με τα σχέδια των παρασκευαστών», αλλά και επειδή «επιπλέον εμβόλια βρίσκονται λίγο πριν από την αδειοδότηση». Αυτό, εξηγεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια αύξηση της ποσότητας των εμβολίων που έχουν ήδη διατεθεί.

Φον ντερ Λάιεν:  Σύμφωνα με την ίδια, τον Ιανουάριο παραδόθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις και τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια, ενώ για τον Μάρτιο αναμένονται συνολικά 50 εκατομμύρια.

Στην ίδια συνέντευξη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρώπης, τονίζει ωστόσο ότι ήταν σωστή η επιλογή των Ευρωπαίων να παραγγείλουν τα εμβόλια από κοινού. Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο ZDF, δήλωσε ότι από το τέλος Μαρτίου και κατά τους επόμενους τρεις μήνες στην Γερμανία θα μπορούν να γίνονται έως και 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα.

O Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

O Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Φον ντερ Λάιεν: Τι γνωρίζουμε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson που εξετάζει ο ΕΜΑ

Το σκεύασμα είναι εντελώς διαφορετικό από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna αλλά είναι αποτελεσματικό ως προς την πρόληψη του SARS-COV-2. Μάλιστα, η εταιρεία επιθυμεί να παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις εντός του πρώτου ήμισυ του 2021. Το εμβόλιο βασίζεται σε μια τεχνολογίας παρασκευής που χρησιμοποιεί ένα ιό που ονομάζεται αδενοιός και αποτελεί κοινό αίτιο αναπνευστικών λοιμώξεων. Το γενετικό υλικό DNA του αδενοϊού τροποποιείται κατάλληλα ώστε να παράγει την πρωτεΐνη S του ιού SARS-CoV-2 και να προκαλέσει την ανάπτυξη ανοσιακής απάντησης του ανθρώπινου οργανισμού. Ο αδενοιός δε μπορεί να πολλαπλασιαστεί και γι’αυτό δε μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη στον εμβολιασμένο. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση βασίζεται σε σταθερά μόρια γενετικού υλικού DNA και γι΄αυτό δεν απαιτεί συνθήκες βαθιάς κατάψυξης για την αποθήκευση και τη διανομή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments