Πολιτική

Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Επικοινωνία των δύο αντρών για το Κυπριακό

Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Επικοινωνία των δύο αντρών για το Κυπριακό
Μητσοτάκης - Αναστασιάδης: Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει της άτυπης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στις 27-29 Απριλίου.

Τις καλές σχέσεις που έχουν Ελλάδα και Κύπρος επιβεβαίωσαν σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, στο πλαίσιο του συντονισμού σε όλα τα ζητήματα και κυρίως του Κυπριακού. Άλλωστε στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε σήμερα και ο Ζοσέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει της άτυπης Διάσκεψης 5+1 για το Κυπριακό, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στις 27-29 Απριλίου, καθώς και την προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της κυπριακής Προεδρίας, οι Αναστασιάδης και Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν, επίσης, για τις από κοινού δράσεις που θα αναληφθούν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου.

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τους σχεδιασμούς υλοποίησης του αγωγού EastMed, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας βεβαίωσε πως καμία πλευρά ήγειρε θέμα ματαίωσης της κατασκευής του έργου, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και διευκρίνισε ότι οι διμερείς συζητήσεις με την Αίγυπτο αφορούν το ενδεχόμενο κατασκευής συμπληρωματικού αγωγού για την προμήθεια στην Ελλάδα, φυσικού αερίου από την Αίγυπτο», σημειώνει η Προεδρία της Κύπρου

Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη για να συμμετάσχει στους εορτασμούς, που θα γίνουν στην Αθήνα, στις 24 και 25 Μαρτίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα ,την άποψή του για το Κυπριακό ζήτημα εξέφρασε ο Ζοζέπ Μπορέλ. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της EE έγραψε στο μπλογκ του για το Κυπριακό σημειώνοντας ότι το ζήτημα έχει σημασία και για τις ευρύτερες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η παρούσα προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων δεν ξεκινά από το μηδέν. Μπορούμε να βασιστούμε σε ένα νομικό πλαίσιο και συγκλίσεις από προηγούμενες διαπραγματεύσεις» υπογραμμίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος και προσθέτει: «Η λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να έρθει από έξω. Η ευθύνη για την εξεύρεση λύσης εναπόκειται πρωτίστως στους Κύπριους. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται να είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μου, με ενθάρρυναν η ετοιμότητα τόσο του Προέδρου Αναστασιάδη όσο και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τατάρ να έρθουν σε επαφή με τον ΟΗΕ για να βρουν ένα κοινό έδαφος στην πορεία προς τα εμπρός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments