Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Τέσσερις οι τραυματίες αστυνομικοί – 10 συλλήψεις

Νέα Σμύρνη: Τέσσερις οι τραυματίες αστυνομικοί – 10 συλλήψεις
Νέα Σμύρνη: Εκτός του σοβαρά τραυματία αστυνομικού, άλλα τρία μέλη της ΕΛ.ΑΣ τραυματίστηκαν από τα επεισόδια, ενώ έγιναν 10 συλλήψεις.

Σοκάρουν οι εικόνες από τη Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό του αστυνομικού, που δέχθηκε επίθεση από δεκάδες άτομα όταν τον έριξαν από τη μηχανή του, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία ξεκίνησαν μετά τη μαζική συγκέντρωση και πορεία κατά της αστυνομικής βίας.

Νέα Σμύρνη: Τι συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 6:00 το απόγευμα όταν χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το παρόν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία. Εκεί, μια ομάδα περίπου 400 κουκουλοφόρων που βγήκαν μέσα από την πορεία προς το αστυνομικό τμήμα ξεκίνησαν τα επεισόδια με ρίψη μολότοφ και αντικειμένων προς τους αστυνομικούς που σχημάτισαν κλοιό γύρω από το Α.Τ της περιοχής. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χημικά και οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές.

Τα επεισόδια που ξέσπασαν είχαν σαν αποτέλεσμα κουκουλοφόροι να ξυλοκοπήσουν άγρια έναν 24χρονο της ομάδας «Δράση» ο οποίος τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Όπως φαίνεται από τα βίντεο που κάνουν το γύρω του διαδικτύου μία ομάδα αστυνομικών με μηχανές περνά από τον δρόμο (στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής) με σκοπό να διαλυθεί το πλήθος.

Εκεί ωστόσο ένας από τους κουκουλοφόρους που βρίσκεται σε απόσταση, αλλά πλάτη στους αστυνομικούς, τρέχει με ταχύτητα προς την τελευταία μηχανή και με γρήγορες κινήσεις ρίχνει κάτω τον 27χρονο αστυνομικό, που κατάγεται από τις Σέρρες. Εκεί αρχίζει να τον κλωτσάει και σε δευτερόλεπτα δεκάδες άτομα άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, είτε με τα πόδια, είτε με καδρόνια και άλλα αντικείμενα.

Από τα βίντεο φαίνεται ότι οι κουκουλοφόροι επί 2,5 περίπου λεπτά τον χτυπούσαν ώσπου επενέβησαν τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια ήρθε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο 401. Ο ειδικός φρουρός έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, φέρει ένα βαθύ τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού, έχει χάσει αρκετό αίμα όμως έχει τις αισθήσεις του και η αξονική στην οποία υπεβλήθη βγήκε καθαρή. Παράλληλα, έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα. Στο 401 τον επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης. Εκτός του σοβαρά τραυματία αστυνομικού, άλλα τρία μέλη της ΕΛ.ΑΣ τραυματίστηκαν από τα επεισόδια, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 10 συλλήψεις.

Νέα Σμύρνη: Δείτε παρακάτω εικόνες από τα επεισόδια

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και τραυματίες

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και τραυματίες

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και τραυματίες

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και τραυματίες

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και τραυματίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments