Οικονομία

Εξοικονομώ –Αυτονομώ: Ποιοι και πως θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα

Εξοικονομώ –Αυτονομώ: Ποιοι και πως θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα
Εξοικονομώ –Αυτονομώ: Στο τρίτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Στο τρίτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στο 1 δις. ευρώ.

Εξοικονομώ –Αυτονομώ: Τι θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα

«Σε συνέχεια εφαρμογής του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» το 2020, εντός του 2021 θα υλοποιηθεί το νέο αντίστοιχο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου (2021 – 2027) και από το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρεται στον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ.

«Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει εργασίες και παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε 80.000 κτίρια και κτιριακές μονάδες εντός του 2021. Η πραγματοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στο κτιριακό απόθεμα της χώρας σε ετήσια βάση θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του ΕΣΕΚ για βελτίωση το έτος 2030 ενεργειακής αποδοτικότητας κατά 38%, ώστε η τελική κατανάλωση ενέργειας να είναι μικρότερη από αυτήν του 2007. O αντίστοιχος Ευρωπαϊκός Στόχος για το 2030 αφορά βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κατά τουλάχιστον 32,5%».

Για τα κτίρια του Δημοσίου προβλέπεται η αναβάθμιση του 3% του συνολικού εμβαδού των κτιρίων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης (περίπου 5.400 τ.μ.) στην οποία θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των εταιρειών ενεργειακών υπηρεσιών (ESCOs).

Εξοικονομώ Αυτονομώ: Ξεκίνησε η φάση υποβολής δικαιολογητικών – Ποιους αφορά

Από την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 10.00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ξεκίνησε η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης και ανεξαρτήτως περιφέρειας.

Σύμφωνα και με τον Οδηγό του Προγράμματος, οι αιτήσεις που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής και βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβολής Δικαιολογητικών» θα λάβουν προθεσμία  τριάντα (30) ημερών κατά την οποία θα πρέπει να αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αλλά έχουν χαρακτηριστεί ως «ειδική περίπτωση» υποβολής θα πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχός τους και επομένως αυτές δεν θα ενταχθούν τώρα στη φάση υποβολής δικαιολογητικών.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments