Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: «Έρχεται» και επιστρεπτέα προκαταβολή 7 – Ποια τα νέα μέτρα ενίσχυσης

Χρήστος Σταϊκούρας: «Έρχεται» και επιστρεπτέα προκαταβολή 7 – Ποια τα νέα μέτρα ενίσχυσης
Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε σήμερα για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε σήμερα γα τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, το κόστος του lockdown αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων αποδοχής των ποσών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Χρήστος Σταϊκούρας: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης και επιστρεπτέα 7

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στο κόστος του lockdown αλλά και τα νέα μέτρα λέγοντας:

«Πριν ένα μήνα, είπαμε ότι τα μέτρα για το 2021 θα ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ. Τώρα αυτά είναι 11,6 δισ. ευρώ. Θα δείτε κι άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, θα έχουμε τη Γέφυρα 2, ώστε να βοηθήσουμε επιχειρήσεις με υποχρεώσεις στις τράπεζες και για την κάλυψη μέρους παγίων δαπανών. Θα έχουμε μειώσεις φόρων ή επεκτάσεις φόρων, θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί. Τις επόμενες μέρες, θα έχουμε την Επιστρεπτέα 7, θα αναλύσουμε προσεχώς τα χαρακτηριστικά. Το κόστος της θα είναι στο 1 δισ. ευρώ και δεν θα είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι σε σύγκριση με την Επιστρεπτέα 6. Το επόμενο διάστημα θα αποφασίσουμε αν θα έχουμε μηδενικά ενοίκια και τον Απρίλιο».

Χρήστος Σταϊκούρας: Τι δήλωσε για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, 136.481 επιχειρήσεις δήλωσαν αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο του 2021 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020 και 175.855 δεν είχαν μείωση πάνω από 20%. Υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανόνες, με βάση αυτούς λειτουργούμε» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Για το κόστος που μπορεί να έχει πιθανή παράταση του lockdown: «Με την παράταση του lockdown, αυξάνονται οι απώλειες στην οικονομία. Αν ανοίξουμε στις 29 Μαρτίου αντί για τις 22, το πρόσθετο κόστος θα είναι 750 εκατ. ευρώ. Το κόστος αυτό προέρχεται κατά 50% από το σκέλος της έλλειψης εσόδων και 50% για την ενίσχυση των απωλειών».

Χρήστος Σταϊκούρας: «Η ελληνική οικονομία αντέχει»

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε την ΠτΔ για την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και τα μέτρα στήριξης του υπουργείου Οικονομικών.

Χρήστος Σταϊκούρας: Όλα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης

«Σήμερα  είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ελληνική οικονομία αντέχει, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς.

Η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού, συνεκτικού και δυναμικού σχεδίου, στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. Και, παράλληλα, με την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την δρομολόγηση του Ταμείου Ανάκαμψης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κυρία Πρόεδρο για την εξαιρετικά γόνιμη και παραγωγική συζήτηση που είχαμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments