ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θάνος Πλεύρης
Κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος ΝΔ

Θάνος Πλεύρης στο pagenews.gr: Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Παππάς ζητούσε να δοθούν χρήματα στον Καλογρίτσα

Θάνος Πλεύρης στο pagenews.gr: Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Νίκος Παππάς ζητούσε από επιχειρηματίες να δώσουν χρήματα στον κύριο Καλογρίτσα.

Την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο Θάνος Πλεύρης γνωρίζοντας καλά τη συγκεκριμένη υπόθεση, μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση. Συγκεκριμένα φέρεται να ζητούσε από επιχειρηματίες να δώσουν χρήματα στον κύριο Καλογρίτσα προκειμένου να πάρει άδει για κανάλι που θα άνηκε ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον αν η στιγμή είναι σωστή πολιτικά, για να ξεκινήσει προανακριτική για τον Νίκο Παππά αναφορικά με την υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειας

“Είχαμε εξετάσει δυο φακέλους, ο ένας ήταν για την Folli Follie που αφορά δυο υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κύριο Χαρίτση και τον κύριο Φλαμπουράρη και κάποιους βουλευτές. Η άλλη υπόθεση ήταν του κυρίου Παππά. Για την Folli Follie κρίναμε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για προκαταρκτική επιτροπή. Στην περίπτωση Παππά υπάρχει αποδεικτικό που έχει να κάνει με την μαρτυρία του κυρίου Καλογρίτσα, αλλά δεν περιλαμβάνει μόνο αυτή. Έχουμε e mail που αναφέρονται στη δικογραφία και στη διαδρομή των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που ζητάμε είναι να ελεγχθεί ο κύριος Παππάς και να γίνει προκαταρκτική. Γιατί με δική του κατεύθυνση, όταν ήταν υπουργός και υπεύθυνος για τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε από μια εταιρία να δοθούν τρία εκατομμύρια στον κύριο Καλογρίτσα για να κάνει κανάλι το οποίο θα άνηκε ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ζητήθηκε και από δυο άλλους επιχειρηματίες να δώσουν χρήματα στον κύριο Καλογρίτσα για να πάρει άδεια. Είναι μια σειρά από παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγωνισμού. Ο στόχος ήταν να ευνοηθεί ο κύριος Καλογρίτσας για να λάβει άδεια”.

Για το αν κρίνει ότι τα αδικήματα είναι τόσο σοβαρά που χρειάζεται να συσταθεί προανακριτική

“Στην παρούσα φάση θέλαμε να υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις. Σε πολλά σημεία οι ενδείξεις που έχουμε είναι αρκετές. Έχουμε τρεις διαφορετικές μαρτυρίες, έχουμε τον κύριο Καλογρίτσα και τος μαρτυρίες του κυρίου Μαρινάκη και του κυρίου Κοντομηνά. Έχουν πει δημόσια για παρεμβάσεις πρώην υπουργών. Υπάρχει υλικό που πρέπει να αξιοποιηθεί. Είναι σημαντικό να γίνει αυτό καθώς είμαστε στο κατώφλι της παραγραφής του αδικήματος.

Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά της πλειοψηφίας να μη διερευνήσει το υλικό όταν υπάρχει ο κίνδυνος μετά από έξι μήνες να έρχονταν στο φως νέα στοιχεία. Τότε θα μπορούσαν να μας κατηγορήσει κάποιος για συγκάλυψη. Με αυτό το σκεπτικό, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα θα πρέπει να στηρίξουν την πρόταση”.

Για τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η ακύρωση του διαγωνισμού στο ΣτΕ μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της προανακριτικής

“Σε περίπτωση που είχε γίνει ο διαγωνισμός υπήρχε το ενδεχόμενο να υπήρχαν και βαρύτερα αδικήματα. Θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί ένα κανάλι. Για την δωροληψία πολιτικού προσώπου αρκεί και μόνο να έχει ζητήσει χρήματα. Εδώ δεν μιλάμε μόνο για να ζητήσεις χρήματα από τον κύριο Μαρινάκη και Κοντομηνά. Υπάρχουν χρήματα που δόθηκαν και έχουν πάει στον κύριο Καλογρίτσα.

Ο κύριος Καλογρίτσας δεν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να θεωρηθεί αρεστός στη Νέα Δημοκρατία. Θυμίζω ότι ελέγχεται από μηνυτήρια αναφορά που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία με τα περίφημα βοσκοτόπια. Δεν είναι μόνο η μαρτυρία του κυρίου Καλογρίτσα. Υπάρχουν τρία εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί”.

Ο Θάνος Πλεύρης και ο Δημήτρης Τάκης

Ο Θάνος Πλεύρης και ο Δημήτρης Τάκης

Για το αν αυτή η προανακριτική θα επαναφέρει τον Νίκο Παππά στο πολιτικό προσκήνιο

“Πολιτικά η Νέα Δημοκρατία είχε τοποθετηθεί και είχε αναφερθεί σε σκάνδαλο. Οι ποινικές προεκτάσεις προκύπτουν τώρα και δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ποδηγετήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όταν υπάρχει μια συγκυρία όπως η πανδημία δεν είναι καλό να κλιμακώσεις μια κατάσταση. Ωστόσο έχουμε έναν φάκελο που ήρθε από τη δικαιοσύνη δεν είναι κάτι που έκανε η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα έχουμε ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου. Εδώ είχαμε δυο δυνατότητες, να βγούμε στον Ελληνικό λαό και να πούμε ότι ενδεχομένως έχουν γίνει αδικήματα και τα κουκουλώνουμε ή να πούμε με ειλικρίνεια, ότι παρά τη συγκυρία, όταν η δικαιοσύνη ζητάει κάτι και οι χρόνοι είναι συγκεκριμένοι, πρέπει να γίνει διερεύνηση”.