Ελλάδα

Κοτανίδου: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχασε τον δρόμο

Κοτανίδου: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχασε τον δρόμο
Κοτανίδου: Η δήλωση της καθηγήτριας σε διαδικτυακή εκδήλωση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση, σε μια μέρα που τα κρούσματα είναι και πάλι στα ύψη.

Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός «άναψε φωτιές» με την τοποθέτησή της σε σχέση με την Επιτροπή των Λοιμωξιόλογων. Η δήλωσή της έρχεται σε μια μέρα που τα κρούσματα είναι και πάλι στα ύψη, ενώ το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται, όπως όλα δείχνουν.

Η Επιτροπή των ειδικών «έχει χάσει εδώ και καιρό τον βηματισμό της», είπε η Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας σε εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών» που έχει ιδρύσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή», κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε και μεγάλη δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις».

Κοτανίδου: Δείτε την παρέμβασή της στο 01:37:34

Η κ. Κοτανίδου παραδέχτηκε ότι λαμβάνονται λάθος αποφάσεις. Αυτές μεταφέρονται και εσφαλμένα προς τα έξω: «Στην επιτροπή ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση από τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο «μαύρο κουτί» της Επιτροπής, μιλώντας για συγκρούσεις και πλούσιο διάλογο στο εσωτερικό της. «Μετά όμως βγαίνει ένα χαρτί και το ανακοινώνει η κυβέρνηση, ο κ. Χαρδαλιάς. Μήπως δημιουργεί αυτό ένα πρόβλημα νομιμοποίησης και αποδοχής των μέτρων;» ρώτησε ο κ. Βενιζέλος.

«Εχετε απόλυτο δίκιο», ήταν η απάντηση της κ. Κοτανίδου. «Το είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής να βγαίνει κάτι σαν δελτίο τύπου με bullets. Για παράδειγμα, τώρα πρέπει να φοράμε μάσκα γιατί έχει βρεθεί ότι φέτος που όλοι φοράμε, δεν έχουμε γρίπη. Ένα απλό παράδειγμα που θα έπειθε πολύ κόσμο να τη φοράει.

Κοτανίδου: Τι ανέφερε για τις μάσκες

Κοτανίδου: Τι ανέφερε για τις μάσκες

Τα νοσοκομεία φέτος δεν έχουν καμία περίπτωση γρίπης. Συμφωνώ ότι στην Επιτροπή, ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας.

Γίνονται κάποιες προσπάθειες, δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές, όμως η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί, οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πολύωρες, με πάρα πολλές συζητήσεις με πάρα πολλά θέματα που έρχονται στην επιτροπή και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments