Διεθνή

Κομισιόν: Δόσεις Johnson & Johnson για 200 εκατ. πολίτες

Κομισιόν: Δόσεις Johnson & Johnson για 200 εκατ. πολίτες
Κομισιόν: Εγκρίναμε το εμβόλιο Johnson & Johnson μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την έγκριση της Κομισιόν έλαβε το εμβόλιο της Johnson & Johnson αμέσως μετά το «πράσινο φως» που άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), με την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν να τονίζει ότι με τις δόσεις του σκευάσματος που έχουν παραγγελθεί μπορούν να εμβολιαστούν έως και 200 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια έρχονται στην αγορά. Μόλις εγκρίναμε τη χρήση του εμβολίου Johnson & Johnson στην ΕΕ, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Με τον αριθμό των δόσεων που παραγγείλαμε, θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε έως και 200 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Κομισιόν

O Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν

Κομισιόν: Παράλληλα, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε

«Τέσσερα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα για πολίτες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρεία για να διασφαλίσουμε ότι οι παραδόσεις θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές».

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο που λαμβάνει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής μετά των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Οξφόρδης και Moderna. Συνιστάται για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen-Cilag -ευρωπαϊκής θυγατρικής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού J&J- δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του.

Johnson & Johnson: Υπάρχουν φόβοι για καθυστερήσεις

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα αναφορικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ότι υπάρχουν φόβοι για καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων, καθώς η εταιρεία έχει ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι ελλείψεις στις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την BioNTech / Pfizer, η οποία άρχισε να στέλνει τα εμβόλια της λίγες μέρες μετά την έγκριση του εμβολίου της στην Ε.Ε., η Johnson & Johnson δεν έχει δεσμευτεί για αποστολές πριν από το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αυτό σημαίνει μια καθυστέρηση τουλάχιστον τριών εβδομάδων ή μεγαλύτερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments