Αθλητισμός

Αθλητισμός: Τι αποφάσισε η Επιτροπή λοιμωξιολόγων

Αθλητισμός: Τι αποφάσισε η Επιτροπή λοιμωξιολόγων
Αθλητισμός: Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε ανακοίνωσή της ενημερώνει τι συζητήθηκε με την Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα.

Ο αθλητισμός είναι ένας από τους τομείς που έχει «χτυπηθεί« ιδιαίτερα από την πανδημία αφού στο μεγαλύτερο κομμάτι του παραμένει κλειστός. Μάλιστα, οι αθλητές των ομαδικών σπορ, μέσω των συνδέσμων τους, είχαν στείλει πρόσφατα επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Λευτέρη Αυγενάκη, μεταφέροντας τα αιτήματά τους. Μάλιστα, ο ΠΣΑΠ έχει καταφερθεί εναντίον διοικήσεων ομάδων της Football League που «σαμποτάρουν» το άνοιγμά της.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ανακοίνωσή της σήμερα ενημέρώνει ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων έγιναν αποδεκτά, αλλά Α1 Κατηγορία πόλο και χάντμπολ ανδρών και πόλο, βόλεϊ, μπάσκετ και χάντμπολ γυναικών θα συνεχίσουν να είναι κλειστά για μια τουλάχιστον εβδομάδα ακόμα.

Γιώργος Μαυρωτάς και Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετέφεραν την εικόνα για «τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οριακά πια οι διοργανώσεις, ενόψει υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων κυρίως σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό επίπεδο».

Αθλητισμός: Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» στην 197η συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, αποδέχθηκε ομόφωνα την εξής εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», για τα ζητήματα του αθλητισμού που της τέθηκαν:

«Ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατόπιν της αναστολής διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων και προπονήσεων, παρουσίασε επικαιροποιημένο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο που αφορά σε όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών, εστιάζοντας στις τεχνικές διαχείρισης του κρούσματος, κατά το πρότυπο του πρωτοκόλλου της Super League 1 ποδοσφαίρου, με διενέργεια τεστ πριν από κάθε αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οριακά πια οι διοργανώσεις, ενόψει υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων κυρίως σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό επίπεδο.

Τα μέλη της Επιτροπής, μετά από διαλογική συζήτηση, ενέκριναν ομόφωνα τα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε:

• Η συνέχιση της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Α1 Κατηγορίας υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης ανδρών και υδατοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης γυναικών, για μια επιπλέον εβδομάδα, με επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αθλητισμός: Τι αποφάσισε η Επιτροπή λοιμωξιολόγων

Αθλητισμός: Τι αποφάσισε η Επιτροπή λοιμωξιολόγων

• Αναφορικά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών (FIS), η διεξαγωγή του στα προβλεπόμενα χιονοδρομικά κέντρα.

• Αναφορικά με τη διεξαγωγή των προπονήσεων στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας ανδρών, αυτές να πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

• Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για προπόνηση από τους αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και της κολύμβησης για θεραπευτικούς σκοπούς, με τήρηση των προβλεπομένων από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments