Ελλάδα

Παράταση lockdown: Σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών

Παράταση lockdown: Σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών
Παράταση lockdown: Στο τραπέζι θα πέσει ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας και το μέχρι πότε θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

Με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ να αναφέρουν ξανά υψηλά νούμερα κρουσμάτων και τις ΜΕΘ να αναστενάζουν, συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να αποφανθούν για την παράταση του lockdown, το οποίο λήγει τυπικά την Κυριακή 14 Μαρτίου. Οι μεταλλάξεις ανησυχούν τους ειδικούς και για την ώρα δεν τίθεται θέμα άρσης των μέτρων. Παράλληλα, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας.

Παράταση lockdown: Επιτρέπεται το πέταγμα του χαρταετού

Η σύσταση των ιθυνόντων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι έλεγχοι της Αστυνομίας αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα μπουν λουκέτα στα πάρκα και έτσι οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορεί, με βάση τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστολή SMS και κωδικός 6 για άθληση), να κάνουν τη βόλτα τους αρκεί να κινηθούν εντός δήμου ή εκτός αυτού αλλά όχι σε μεγαλύτερη απόσταση των 2 χιλιομέτρων.

Παράταση lockdown: Δύσκολο το άνοιγμα της οικονομίας στις 22 Μαρτίου

Μπορεί η κυβέρνηση να είχε στόχο το πρώτο άνοιγμα στο λιανεμπόριο να γίνει στις 22 Μαρτίου, τα τελευταία δεδομένα ωστόσο κάνουν λόγο για απαγορευμένη προς το παρόν, αυτή τη συζήτηση.  «Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι «αν συνεχίζει να καλπάζει η πανδημία, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται».

Παράταση lockdown

Lockdown

«Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων. Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα όταν μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα πάντα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας» είπε με τη σειρά της χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. 

Παράταση lockdown: Άνοιγμα στις 29 Μαρτίου

Το μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, θυμίζουμε ότι ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΪ ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε άνοιγμα της αγοράς, με πρώτο το λιανεμπόριο, στις 29 Μαρτίου: «Το δεύτερο κύμα ήταν δυνατό, αλλά χτύπησε συγκεκριμένες περιοχές. Η διαφορά τώρα είναι ότι έχει χτυπηθεί το κέντρο της χώρας, η Αττική, με τόσο μεγάλο αριθμό κατοίκων, και παράλληλα σε όλη τη χώρα έχουμε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Αυτή τη στιγμή το κόκκινο έχει εξαπλωθεί παντού. Χθες είχαμε αυξημένα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, στην Αχαΐα έχουμε σταθερά πάνω από 100 κρούσματα την ημέρα, ενώ η Κρήτη που ήταν μια πράσινη περιοχή έχει περάσει στο βαθύ κόκκινο και η πίεση θα συνεχιστεί». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments