Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψέματα ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψέματα ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όσο ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας, τόσο θα έρχομαι εδώ και θα σας λέω ότι είστε ψεύτης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου, σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. «Μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε, ενώ σας δόθηκε η ευκαιρία να χαμηλώσετε τους τόνους, να επενδύετε στην ένταση, την πόλωση και στον ψεύτικο διχασμό», ανέφερε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

«Καταλήγω να πιστεύω ότι είναι το μόνο το οποίο ξέρετε και μπορείτε να κάνετε καλά. Είναι μία στρατηγική την οποία έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφεται και να ενισχύεται στις πλατείες των αγανακτισμένων, τους οποίους και χρησιμοποιήσατε για να τροφοδοτήσετε την τυφλή οργή, τα πιο αρνητικά αισθήματα στην ελληνική κοινωνία, για να έρθετε να καβαλήσετε ένα ρεύμα αγανάκτησης, θυμού, σε ένα βαθμό δικαιολογημένο, προσφέροντας ψεύτικες λύσεις οι οποίες διαψεύστηκαν παταγωδώς στην πορεία», προσέθεσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Και συνέχισε: «Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει. Η ελληνική κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει και τις όποιες δικές της ευθύνες και τις ευθύνες των πολιτικών ταγών. Και το 2021 αν πιστεύετε ότι μπορείτε να ξαναστήσετε ένα τέτοιο σκηνικό κοινωνικής έντασης είστε βαθιά γελασμένος. Όχι γιατί προεξοφλείτε την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία να σας ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο. Η νεολαία την οποία επικαλείστε συνέχεια δεν είναι μία νεολαία η οποία σήμερα ακούει αυτό τον λόγο τον οποίο αρθρώνετε. Είναι μία νεολαία βαθιά προβληματισμένη αλλά και ταυτόχρονα ώριμη. Είναι μία νεολαία θυμωμένη γιατί η πανδημία της στέρησε έναν χρόνο ελευθερίας».

Και σχετικά με το ζήτημα της πανδημίας, είπε πως «όσο και εάν εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, τόσο θα απαντώ με τα πραγματικά στοιχεία τα οποία και γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Επιμένετε να μιλάτε για την πανδημία σαν να είναι μία ελληνική ιδιαιτερότητα. Μιλάτε για χιλιάδες θανάτους παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι αντιμετωπίζει ο πλανήτης τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών. Και παραγνωρίζετε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι αυτή η χώρα, η οποία είχε ένα αδύναμο σύστημα υγείας, κατάφερε και πέτυχε, σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι το πέτυχαν πολλές άλλες χώρες, ένα βαθμό ελάχιστης κοινωνικής συναίνεσης, τήρησης δύσκολων και σκληρών μέτρων, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις ανθρώπινες απώλειες όσο αυτό είναι δυνατό».

Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Όσο λοιπόν, «ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας τόσο θα έρχομαι εδώ και θα σας λέω: Είστε ψεύτης. Για ακόμα μία φορά είστε ψεύτης και ξέρετε κιόλας ότι λέτε ψέματα. Γιατί ο μόνος λόγος που το κάνετε είναι για να επενδύσετε πάνω στην αγανάκτηση, στο θυμό, στην οργή, στα αισθήματα τα οποία αυτή κρίση αναπόφευκτα προκαλεί. Αυτό κάνετε και το κάνετε θα έλεγα ανερυθρίαστα, το κάνετε χωρίς να κρύβετε καν τις προθέσεις σας τις πραγματικές. Και όταν μιλάτε για τα ζητήματα των πορειών και των διαδηλώσεων, εγώ σας κατέθεσα επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν το προφανές: ότι όταν υπάρχει επαναλαμβανόμενος συγχρωτισμός, ειδικά σε χώρους όπου δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής υγιεινής, αυτό νομοτελειακά οδηγεί στην αύξηση της μεταδοτικότητας».

Και σχετικά με την Επιτροπή Αλιβιζάτου και τις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί για το ζήτημα της αστυνομικής βίας, «αυτές οι προτάσεις υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι από τη δικιά σας κυβέρνηση. Αυτό είναι δεδομένο, δεν αμφισβητείται, το λέει ο ίδιος ο Συνήγορος ο οποίος είναι απολύτως σύμφωνος με αυτό το οποίο κάνουμε. Ο Συνήγορος είναι σύμφωνος σε οποιαδήποτε ενίσχυση των δυνατοτήτων του που θα του επιτρέψει… Ρωτήστε τον, ρωτήστε τον. Να τον φέρουμε τον Συνήγορο να δούμε εάν αρνείται ο Συνήγορος το γεγονός ότι εμείς ερχόμαστε να του δώσουμε δέκα άτομα παραπάνω προσωπικό για να διερευνά τα περιστατικά αστυνομικής βίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments