Πολιτική

Υπουργείο Μεταφορών: Αποχώρησε ο Νίκος Σταθόπουλος

Υπουργείο Μεταφορών: Αποχώρησε ο Νίκος Σταθόπουλος
Υπουργείο Μεταφορών: Ο γενικός γραμματέας αποχώρησε με τον Γιάννη Ξιφαρά να παίρνει τη θέση του. Το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση.

Από το υπουργείο Μεταφορών αποχώρησε ο Νίκος Σταθόπουλος, πρώην πλέον γενικός γραμματέας. Η αποχώρησή του έρχεται σε μια μέρα έντονης πολιτικής σύγκρουσης στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την αστυνομική βία και την πανδημία.

Η αποχώρησε του Νίκου Σταθόπουλου δεν ήταν ξαφνική αφού εδώ και μέρες υπήρχαν «ψίθυροι» γύρω από το όνομά του. Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι ο γενικός γραμματέας Μεταφορών συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και υπέβαλε την παραίτησή του.

Υπουργείο Μεταφορών: Αποχώρησε ο Νίκος Σταθόπουλος

Υπουργείο Μεταφορών: Αποχώρησε ο Νίκος Σταθόπουλος

«Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον κ. Σταθόπουλο για τη συνεργασία τους τα, σχεδόν, δυο χρόνια στο υπουργείο». Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιάννης Ξιφαράς, τον οποίο καλωσόρισε στο υπουργείο η πολιτική ηγεσία.

Υπουργείο Μεταφορών: Το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση

Ο Νίκος Σταθόπουλος μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Κωστή Χατζηδάκη ήταν στην παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις υποδομές προεκλογικά, τον Μάρτιο του 2019.

Παρόλα αυτά, όπως φημολογείται από πηγές κοντά στην υπόθεση που επικαλείται το ethnos.gr, η «χημεία» μεταξύ του κ. Σταθόπουλου και του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλή. Κάποιοι μάλιστα «χρεώνουν» στον αποχωρήσαντα πλέον γενικό γραμματέα και ευθύνες για το φρένο που έβαλε πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο στις συμβάσεις προμήθειας μέσω leasing των 300 λεωφορείων για την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες).

Ο κ. Σταθόπουλος, πάντως, στην επιστολή παραίτησής του επικαλείται «προσωπικούς λόγους, οι οποίοι προέκυψαν πρόσφατα και δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να ασκεί επαρκώς τα καθήκοντά του».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το «γυαλί είχε σπάσει» εδώ και καιρό. Ίσως αυτό να εξηγεί και το γεγονός ότι οι αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια» καθόλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Σταθόπουλου και φέρουν την υπογραφή του είναι μόλις 25 σε διάστημα περίπου δύο ετών και αφορούν κατά βάση την πληρωμή υπερωριών των απασχολουμένων στο γραφείο του τη στιγμή που ο έτερος γ.γ. του υπουργείου, Γιώργος Καραγιάννης έχει υπογράψει 917 στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπουργείο Μεταφορών: Αποχώρησε ο Νίκος Σταθόπουλος

Υπουργείο Μεταφορών: Αποχώρησε ο Νίκος Σταθόπουλος

Υπουργείο Μεταφορών: Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας

O Ιωάννης Ξιφαράς είναι απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Επιστήμη των Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ international) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης (Σύμβουλος Διοίκησης, Υπεύθυνος Έργων κλπ.) σε έργα Μεταφορών, Ενέργειας & Έξυπνων Υποδομών, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κ.α.

Έχει εμπειρία σε εγκαταστάσεις & υποδομές που σχετίζονται με σιδηροδρομικά έργα, αεροδρόμια, μεταφορά και διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, εγκατάσταση και λειτουργία ΑΠΕ, ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών για τη βέλτιστη απόδοση ευφυών συστημάτων κ.ά.

Από το 2019 έως και σήμερα είναι Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ έχει συμμετάσχει και σε Συμβούλια/ Επιτροπές διαφόρων φορέων. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών από το 2016. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments