Ελλάδα

Κύθηρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία

Κύθηρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία
Κύθηρα: Ατύχημα με σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων σημειώθηκε πριν λίγο σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Κυθήρων. Άγνωστες οι αιτίες.

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στα Κύθηρα, το πρωί του Σαββάτου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός η εισροή υδάτων. Το ατύχημα συνέβη σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά από τα Κύθηρα, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Χθες σημειώθηκε πυρκαγιά σε κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα.

Το ένα φορτηγό πλοίο με 18 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί και σημαίας Μάλτας, ήταν φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία. Στο άλλο πλοίο με σημαία Λιβερίας επιβαίνουν 24 άτομα πλήρωμα, ήταν φορτωμένο με λίπασμα και προορισμό τη Βουλγαρία. Στο σημείο του ατυχήματος σπεύδουν πλωτό του Λιμενικού, ρυμουλκό, δύο φορτηγίδες και τέσσερα παραπλέοντα πλοία. Κύθηρα

Η πυρκαγιά σε κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα

Η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Κέρκυρας το απόγευμα της Παρασκευής αναστάτωσε τους κατοίκους, ενώ σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική. Νωρίτερα το πρωί φωτιά είχε ξεσπάσει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τρεις άνθρωποι χάθηκαν προχθές σε πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το σκάφος MSC Lirica ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας από τις 30 Ιανουαρίου, με τη φωτιά να εκδηλώνεται σήμερα κοντά στις σωσίβιες λέμβους.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που ξεκίνησαν τη μάχη με τις φλόγες καταφέρνοντας να τις περιορίσουν. Επίσης, γύρω από το πλοίο τοποθετήθηκε αντιρρυπαντικός φράχτης, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση της θάλασσας. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά η σχετική έρευνα από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Κύθηρα

Για να δημιουργηθεί μια πυρκαγιά, πρέπει να συνυπάρχουν τρεις παράγοντες:

  • Φωτιά – Σπινθήρας
  • Καύσιμη ύλη
  • Οξυγόνο

Υπάρχουν πυρκαγιές από πρόθεση, από αμέλεια ή από φυσικά καιρικά φαινόμενα (κεραυνός). Ανάλογα με την καύσιμη ύλη, οι πυρκαγιές χωρίζονται σε αστικές και δασικές:

  • Στις αστικές πυρκαγιές, ανάλογα με το τι καίγεται, χρησιμοποιείται και το κατάλληλο μέσο κατάσβεσης.
  • Αν η πυρκαγιά είναι από υγρά καύσιμα, χρησιμοποιείται ειδικός πυροσβεστικός αφρός μαζί με νερό.
  • Για μικρής έκτασης πυρκαγιές, χρησιμοποιείται αφρός ξηράς κόνεως για την γρήγορη κατάσβεση, ενώ για πυρκαγιά σε ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα.
  • Γενικά το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.
  • Στις δασικές πυρκαγιές, το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments