Πολιτική

Μενδώνη: Η απάντησή της στον Τζόνσον

Μενδώνη: Η απάντησή της στον Τζόνσον
Μενδώνη: Η υπουργός Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται τη βρετανική κατοχή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η Λίνα Μενδώνη αντέδρασε με ανακοίνωση στην τοποθέτηση του Μπόρις Τζόνσον ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο. Η υπουργός Πολιτισμού κυκλοφόρησε ανακοίνωση όπου, ανάμεσα σε άλλα υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται την κατοχή των Γλυπτών από τη Βρετανία.

Λίνα Μενδώνη: Η Ελλάδα δεν αποδέχεται η κατοχή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία

Λίνα Μενδώνη: Η Ελλάδα δεν αποδέχεται η κατοχή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία

Ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

«Από τη δήλωση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας κ. Boris Johnson αντιλαμβανόμεθα ότι δεν έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του, για τα νέα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανοκρατίας, από τα οποία τεκμαίρεται ότι δεν υπήρξε νόμιμη κτήση από τον λόρδο Έλγιν των Γλυπτών του Παρθενώνα και συνεπώς ούτε από το Βρετανικό Μουσείο. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να προσκομίσει τα απαραίτητα τεκμήρια προκειμένου να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως.

Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Παρθενώνας, ως σύμβολο της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Δυτικού Πολιτισμού εκπέμπει πανανθρώπινες αξίες. Προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να εργαστούμε όλοι».

Η τοπθέτηση του Μπόρις Τζόνσον

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον απαντά στην έκκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι αντιλαμβάνεται τα έντονα συναισθήματα του ελληνικού λαού και προσωπικά του πρωθυπουργού και τονίζει: «Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει μια σταθερή και μακροχρόνια θέση για τα Γλυπτά: αποκτήθηκαν νομίμως από τον λόρδο Έλγιν, σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου από τότε που περιήλθαν στην κατοχή τους».

Λίνα Μενδώνη: Απάντησε στον Μπόρις Τζόνσον

Λίνα Μενδώνη: Απάντησε στον Μπόρις Τζόνσον

Επίσης, ο 56χρονος Βρετανός πρωθυπουργός δηλώνει ότι έχει στόχο να «αναζωογονήσει» τη σχέση Ελλάδας και Βρετανίας, ενισχύοντας τη διακρατική συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, της εκπαίδευσης, της υγείας, της άμυνας και του πολιτισμού. Επίσης, ευελπιστεί ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που οι Βρετανοί τουρίστες θα επισκεφθούν και πάλι την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments