Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα

Σαρηγιάννης: Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τέλος Μαρτίου μπορεί να ξεπεράσουμε τις 3.000 κρούσματα την ώρα που το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα.
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τέλος Μαρτίου μπορεί να ξεπεράσουμε τις 3.000 κρούσματα την ώρα που το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε μια εφιαλτική πρόβλεψη για τον αριθμό των κρουσμάτων για το τέλος Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι και χθες τα κρούσματα ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων. Επίσης, 52 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωής τους. Έτσι, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και η άρση του lockdown απομακρύνονται.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε ότι βλέπουμε μια συνεχιζόμενη αύξηση μέχρι το τέλος του μήνα «που θα μας οδηγήσει δυστυχώς σε επίπεδα πολύ κοντά σε εκείνα του Νοεμβρίου».

Σε δηλώσεις του στο MEGA, εξήγησε ότι χρησιμοποιεί ως δείκτη τον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο. « Αυτός ο δείκτης τον Νοέμβριο ήταν 2.600 η μέγιστη τιμή. Τώρα βλέπουμε ότι μπορεί να φτάσουμε τα 2.600 στο τέλος του Μάρτη και να ξεπεράσουμε και τις 3.000», εκτίμησε.

Σαρηγιάννης: Η εκτίμησή του για την Αττική

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο καθηγητής για την Αττική, καθώς όπως είπε, αν και «είναι σε μια φάση αρχής αποκλιμάκωσης, έχουμε μείωση της αυξητικής πορείας. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα στην Αττική, αλλά με δεδομένη την πίεση της υπερμετάδοσης των μεταλλαγμένων στελεχών δεν θα δούμε θεαματικά δεδομένα».

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε: «Σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσουν συνολικά οι μεταλλάξεις καθώς η δυνατότητα μετάδοσης είναι πολύ μεγαλύτερη και η διασπορά είναι πολύ μεγάλη σε όλη τη χώρα. Αυτό αλλάζει τα σενάρια και το πεδίο. Χρειάζεται να προσέξουμε τώρα διπλά και να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να ανοίξουμε με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να ανοίξουμε χωρίς να ρισκάρουμε υπερβολικά».

Σαρηγιάννης: Η εκτίμησή του για την Αττική

Σαρηγιάννης: Η εκτίμησή του για την Αττική

Αναφορικά με τα κορωνοπάρτι αλλά και τις πορείες που διοργανώνονται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής τόνισε: «Προφανέστατα τα πάρτι και τα νυχτερινά κέντρα είναι χώροι διασποράς. Οι πορείες είναι κάτι διαφορετικό. Γίνονται σε ανοιχτό χώρο και εξαρτάται πώς γίνονται. Αν γίνονται με μέτρα προστασίας μπορεί να μην είναι μεγάλες εστίες μετάδοσης. Είναι κρίσιμο για όλους ότι πρέπει να πηγαίνουν στις πορείες με σύνεση σε ότι αφορά στα μέτρα ατομικής προστασίας».

Τέλος, κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στα ενεργά κρούσματα τα οποία έχουν φτάσει τα 92.000 συνολικά στη χώρα μας. 45.000 εντοπίζονται στην Αττική και 11.000 στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει φτάσει στο 62% σε κενές κλίνες ΜΕΘ. Στο 92% είναι η Αττική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments