Ελλάδα

Παγώνη: Δύσκολο για Πάσχα στο χωριό

Παγώνη: Δύσκολο για Πάσχα στο χωριό
Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά «έκοψε τα φτερά» σε όσους σκεφτόμαστε Πάσχα στο χωριό.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, «έκοψε τα φτερά» σε όσους σκεφτόμασταν ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό μετά την άρση του lockdown. H αύξηση των διασωληνωμένων που πιέζει αφόρητα το ΕΣΥ δυσκολεύει πολύ τα πράγματα, ενώ υπάρχει διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Η κ. Παγώνη σε ερώτηση που της έγινε στην ΕΡΤ3 όπου φιλοξενούταν απάντησε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. «Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε 15 μέρες» μετά τα φαινόμενα συνωστισμού για την Αποκριά δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ενώ πιστεύαμε ότι θα τελειώναμε με την πανδημία, τώρα δεν είμαστε καθόλου σίγουροι».

Ματίνα Παγώνη

Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι μάλλον θα κάνουμε Πάσχα με μάσκες και αποστάσεις, ενώ έκρινε ότι θα είναι δύσκολο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, καθώς δεν θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί ώστε να υπάρξει η επιθυμητή ανοσία.

Παγώνη: Δείτε τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ3

Να σημειώσουμε ότι η Ματίνα Παγώνη είχε μιλήσει και στο pagenews.gr τις προηγούμενες μέρες, όπου είχε σχολιάσει και τα τεκταινόμενα στην Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Πότε επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Όπως είχε διευκρινιστεί σε επίσημη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους εξής έξι λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments