Ελλάδα

Υδροστρόβιλος Πάτρα: Εντυπωσιακό φαινόμενο

Υδροστρόβιλος Πάτρα: Εντυπωσιακό φαινόμενο
Υδροστρόβιλος Πάτρα: Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, σε πολλά σημεία της χώρας σηκώθηκαν θυελλώδεις άνεμοι. Δείτε το εντυπωσιακό φαινόμενο στην Πάτρα.

Ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος δημιουργήθηκε σήμερα στην Πάτρα λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι οι μετεωρολόγοι είχαν κάνει τέτοιες προβλέψεις τις προηγούμενες μέρες, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ατονήσουν σε πολλές περιοχές.

Στην Πάτρα πολλοί ήταν αυτοί που κατέγραψαν με τα κινητά τους τον υδροστρόβιλο που δημιουργήθηκε.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν την Καθαρά Δευτέρα 15/3 σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με τις ριπές του ανέμου να ξεπερνούν τα 90 km/h. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr η μεγαλύτερη ριπή του ανέμου καταγράφτηκε στην Απείρανθο Νάξου με την ταχύτητα να φτάνει τα 113 km/h.

Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου την Καθαρά Δευτέρα παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Υδροστρόβιλος Πάτρα: Φύσηξε κι αλλού εξίσου δυνατά

Υδροστρόβιλος Πάτρα: Φύσηξε κι αλλού εξίσου δυνατά

ΕΜΥ καιρός: Η πρόγνωση για την Τρίτη 15/3

Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει ότι για αύριο Τρίτη 16/3 προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική,την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι: Δυτικούς βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και προσκαιρα τοπικα 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Υδροστρόβιλος Πάτρα: Δείτε πώς κινούνται οι άνεμοι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments