Διεθνή

AstraZeneca εμβόλιο: Η ανακοίνωση για τις θρομβώσεις

AstraZeneca εμβόλιο: Η ανακοίνωση για τις θρομβώσεις
AstraZeneca εμβόλιο: Η AstraZeneca προέβη σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την εμφάνιση αιματικών θρόμβων αφού κανείς κάνει το εμβόλιο.

Η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε την Κυριακή 14 Μαρτίου, την ώρα που βλέπει όλο και περισσότερες χώρες να αναστέλλουν τη χορήγησή του, αν και στη χώρα μας συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία με το εν λόγω εμβόλιο, ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού.

Και σύμφωνα με ό,τι έδειξε ο εν λόγω έλεγχος, δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο έλεγχος κάλυψε 17 εκατομμύρια εμβολιασμένους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προσεκτικός έλεγχος όλων των διαθέσιμων δεδομένων ασφάλειας περισσότερων των 17 εκατομμυρίων εμβολιασμένων ατόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αυξημένου κινδύνου πνευμονικής εμβολής, εν των βάθει φλεβικής θρόμβωσης ή θρομβοκυτταροπενίας σε οποιαδήποτε καθορισμένη ηλικιακή ομάδα, φύλο, παρτίδα (εμβολίων) ή σε οποιαδήποτε χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της AstraZeneca Plc.

AstraZeneca εμβόλιο

AstraZeneca εμβόλιο: Ανήσυχοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τις καθυστερήσεις

Η εκστρατεία ανοσοποίησης για τον κορωνοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα, με την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca ότι θα μειώσει τις παραδόσεις της, την ώρα που πέντε Ευρωπαίοι ηγέτες, ανήσυχοι για την άνιση κατανομή των δόσεων, ζητούν τη διεξαγωγή συνομιλιών. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία είχε ήδη μειώσει τον στόχο της, κάνοντας λόγο για ένα πρόβλημα «αποδοτικότητας» στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο.

Η Δανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Βουλγαρία, πρόσφατα και η Ολλανδία, αποφάσισαν αυτή την εβδομάδα να αναστείλουν προσωρινά τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca, μετά τις περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων που αναφέρθηκαν, ενώ η Ταϊλάνδη ανέβαλε την έναρξη της δικής της εκστρατείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ωστόσο, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείται» το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Η AstraZeneca είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη μείωση των παραδόσεων εμβολίων για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο βρετανοσουηδικός όμιλος. Το εμβόλιό αυτό εγκρίθηκε προς χρήση στην ΕΕ στα τέλη Ιανουαρίου. Επικαλούμενη «περιορισμούς στις εξαγωγές» για τα εμβόλια που παρασκευάζονται εκτός της ΕΕ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορέσει να παραδώσει παρά μόνο 100 εκατομμύρια δόσεις εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο θα παραδώσει μόνο 70 εκατομμύρια δόσεις αντί για 180 που προβλεπόταν αρχικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments