Ελλάδα

Ισοδυναμία αδειών οδήγησης: Τι αναφέρει ο ΣΕΜΕ

Ισοδυναμία αδειών οδήγησης: Τι αναφέρει ο ΣΕΜΕ
Ισοδυναμία αδειών οδήγησης: Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΕ, Σωτήρης Χατζίκος, σχολίασε την απόφαση για ισοδυναμία αδειών οδήγησης.
Ισοδυναμία αδειών οδήγησης: Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΕ, Σωτήρης Χατζίκος, σχολίασε την απόφαση για ισοδυναμία αδειών οδήγησης.

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η ισοδυναμία της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου (Β) με την άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ, έως 50 κυβικά εκατοστά) και την άδεια οδήγησης ελαφρού δίκυκλου (Α1, έως 125 κυβικά εκατοστά).

Ισοδυναμία αδειών οδήγησης: Συγκεκριμένα, βάσει του νέου νόμου επιτρέπονται τα εξής:

  • Η οδήγηση μοτοποδηλάτων: (κατηγορία ΑΜ). Από οδηγούς που κατέχουν την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β) πάνω από έξι έτη και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών.
  • Η οδήγηση ελαφρού δίκυκλου: (κατηγορία Α1). Μόνο εντός της Ελλάδας από οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β) πάνω από έξι έτη, έχουν συμπληρώσει την ηλικία 27 ετών και έχουν ολοκληρώσει πέντε ώρες σχετικής εκπαίδευσης.
μοτοσυκλέτα δίκυκλο

Το νέο πλαίσιο ισοδυναμιών αποτελεί διαχρονικό αίτημα του ευρύτερου κλάδου δίκυκλων στη χώρα μας, και εναρμονίζεται με ευρωπαϊκή οδηγία που ισχύει εδώ και 15 χρόνια. Έχει εφαρμοστεί με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με διαπιστωμένα οφέλη τόσο στην αστική μετακίνηση όσο και την οδική ασφάλεια.

Ισοδυναμία αδειών οδήγησης: Ο ΣΕΜΕ χαιρέτησε τη νομοθετική παρέμβαση

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΕ, κ. Σωτήρης Χατζίκος χαιρέτησε τη νομοθετική παρέμβαση. «Ο ΣΕΜΕ στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την αστική κινητικότητα και βελτιώνει την οδική ασφάλεια. Θεωρούμε ότι ο νέος νόμος εισάγει και στην χώρα μας μια ισορροπημένη ρύθμιση στο θέμα των ισοδυναμιών, διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολίτων σε ένα προσιτό, αποτελεσματικό και ασφαλές μέσο για την αστική μετακίνησή τους. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι μακροπρόθεσμα ωφελημένοι από αυτή την ρύθμιση θα είναι η αστική κινητικότητα και η οδική ασφάλεια».

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΕ Σωτήρης Χατζίκος

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΕ, κ. Σωτήρης Χατζίκος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments