Ελλάδα

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Την Παρασκευή η συνεδρίαση

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Την Παρασκευή η συνεδρίαση
Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Την Παρασκευή τελικά θα συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι για να αποφασίσουν τι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αναβλήθηκε για την Παρασκευή. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένη για αύριο στις 10 το πρωί, όμως, οι ειδικοί θέλουν να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που αλλάζουν διαρκώς. Ήδη, πάντως έχει κυκλοφορήσει ένας «οδικός χάρτης» για τη σταδιακή άρση του lockdown, αν και υπάρχουν προβλέψεις που αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσουμε μέχρι και τα 5.000 κρούσματα αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, όπως του Μανώλη Δερμιτζάκη.

Οι ειδικοί θα εκτιμήσουν όλα τα νέα δεδομένα των τελευταίων και επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πηγές, αύριο Τετάρτη εκτιμάται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού θα είναι ιδιαίτερα υψηλός  και οι επιστήμονες θέλουν να εξετάσουν εάν αυτό οφείλεται στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ή αν υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση και τις ανακοινώσεις θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση και τις ανακοινώσεις θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Πώς θα γίνει η άρση του lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η αρχή ενδέχεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα, 22 Μαρτίου με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με ραντεβού.

Η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου θα επανεξετάσει επίσης το ωράριο απαγόρευσης τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» και δεν αποκλείεται η απαγόρευση να ξεκινά στις 21.00 το βράδυ αντί για τις 19.00.

Επίσης, εξετάζεται να καταργηθεί ο περιορισμός που ισχύει τώρα στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6  στο 13033 και να επιτραπεί ξανά στους πολίτες να μετακινούνται για σωματική άσκηση με το αυτοκίνητό τους και όχι μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Παράλληλα, κομβική θεωρείται η 29η Μαρτίου, καθώς είναι η ημερομηνία που ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. Σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει το άνοιγμα του κλάδου δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Ένα από τα σενάρια είναι οι καταναλωτές να στέλνουν μήνυμα στο 13032, με ισχύ τριών ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Ορισμένοι λοιμωξιολόγοι αντιπροτείνουν ωστόσο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με συνδυασμό των μεθόδων click away και click in shop. 

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Την Παρασκευή η συνεδρίαση που θα αποφασίσει και για το λιανεμπόριο

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Την Παρασκευή η συνεδρίαση που θα αποφασίσει και για το λιανεμπόριο

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και  να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου. Το σχέδιο για τα σχολεία, είναι να ανοίξουν τα Λύκεια στις αρχές Απριλίου, ωστόσο δεν έχει δοθεί «πράσινο φως» από τους ειδικούς. Ο σχεδιασμός για την εστίαση, προβλέπει άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους αποκλειστικά το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments