Διεθνή

Ρωσία ΗΠΑ: Σκηνικό «Ψυχρού Πολέμου»

Ρωσία ΗΠΑ: Σκηνικό «Ψυχρού Πολέμου»
Ρωσία ΗΠΑ: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Κρεμλίνο ανακαλεί άμεσα τον Ρώσο πρέσβη.

Ρωσία και ΗΠΑ μας θυμίζουν την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου». Ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, με αποτέλεσμα το Κρεμλίνο να ανακαλέσει τον πρέσβη του στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ. Να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα η Ρωσία στράφηκε κατά της Μεγάλης Βρετανίας για τον εξοπλισμό της τελευταίας με επιπλέον πυρηνικά όπλα. Σαν να γυρίσαμε στη δεκαετία του 1980.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρέσβης θα βρεθεί για διαβουλεύσεις στη Μόσχα για να εξεταστεί το μέλλον των ρωσο – αμερικανικών σχέσεων, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς».

Ρωσία ΗΠΑ: Σκηνικό «Ψυχρού Πολέμου»

Ρωσία ΗΠΑ: Σκηνικό «Ψυχρού Πολέμου»

Τη δήλωση της ανάκλησης του Ρώσου πρέσβη έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. «Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ρωσία ΗΠΑ: Οι επίμαχες δηλώσεις Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε τις επίμαχες δηλώσεις στο ABC. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ και πως αυτές οι συνέπειες θα έρθουν σύντομα.

«Θα πληρώσει ένα τίμημα», δήλωσε ο Μπάιντεν στο ABC News. Όταν ρωτήθηκε ποιο μπορεί να είναι αυτό το τίμημα, απάντησε «θα δείτε σύντομα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments