Διεθνή

Sabine Schmitz: Πέθανε η θρυλική γυναίκα οδηγός

Sabine Schmitz: Πέθανε η θρυλική γυναίκα οδηγός
Sabine Schmitz: Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού θρηνεί την απώλεια της Sabine Schmitz, η οποία πέθανε σε ηλικία 51 ετών.

Η Sabine Schmitz, που έγινε γνωστή και ως “Βασίλισσα του Nurburgring”, έδωσε μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο και εντέλει υπέκυψε, σε ηλικία 51 ετών. Υπήρξε μια από τις πιο διάσημες και καταξιωμένες οδηγούς αγώνων, υπήρξε οδηγούς του περίφημου “Ring Taxi” στην πίστα του Nurburgring και έλαβε μέρος και στην γνωστή εκπομπή Top Gear.

Η Γερμανίδα, που ονομάστηκε “Βασίλισσα του Nurburgring”, αποκάλυψε τον περασμένο Ιούλιο ότι υπέφερε από “εξαιρετικά επίμονο καρκίνο” από το 2017. Η Schmitz ήταν γνωστή στο βρετανικό κοινό για τις εμφανίσεις της στο Top Gear του BBC, συμπεριλαμβανομένων αγώνων με τους Jeremy Clarkson, Chris Evans και Paddy McGuinness.

Η αγωνιστική ομάδα που ίδρυσε η Schmitz με τον σύζυγό της Klaus Abbelen, συνάδελφο οδηγό, ανακοίνωσε το θάνατό της σήμερα περιγράφοντας την “γενναία μάχη κατά του καρκίνου”. “Ο Klaus Abbelen και όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι λυπούνται βαθιά για την απίστευτη απώλεια”, δήλωσε η Frikadelli Racing.

Sabine Schmitz: Το σπίτι της θρήνησε την απώλεια

Το Nurburgring, το σπίτι της, θρήνησε την απώλεια της “πιο διάσημης γυναίκας οδηγού αγώνων”, γράφοντας στο Twitter: “Θα μας λείψει η χαρούμενη φύση της. Ξεκουράσου με ειρήνη Sabine!”. Ο Κλάρκσον, ο οποίος φιλοξένησε το Top Gear έως το 2015, έγραψε: “Τρομερά νέα για τη Sabine Schmitz. Ένας τόσος φωτεινός άνθρωπος”.

Sabine Schmitz

Ο Chris Evans, ο οποίος φιλοξένησε την εκπομπή για μια σειρά το 2016, υπενθύμισε σήμερα το πρωί στη ραδιοφωνική του εκπομπή πώς η Schmitz τον έκανε κάποτε να κάνει εμετό κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης οδήγησης. “Είναι σοκαριστικό που άκουσα ότι πέθανε. Είναι πραγματικά λυπηρό. Περάσαμε λίγο χρόνο στη νότια Καλιφόρνια και μου έμαθε πώς να οδηγώ, πώς να κάνω ένα αυτοκίνητο να πετάει γύρω από τη Ντέιτονα”.

Sabine Schmitz: Oι ιστορικές νίκες

Η Schmitz μεγάλωσε στην πόλη Nurburg της Δυτικής Γερμανίας, η οποία δίνει το όνομά της σε μια από τις πιο διάσημες πίστες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το Nurburgring. Ήταν εδώ που η Schmitz, η νεότερη από τις τρεις αδελφές, άρχισε να αγωνίζεται ως 15χρονη Έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 24 ετών, διεκδικώντας Sabine Schmitzως η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον αγώνα 24 Hours Nurburgring το 1996 και στη συνέχεια, το 1997, πίσω από το τιμόνι μιας BMW M3.

Το 1998 όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τη σειρά αγώνων αντοχής Nurburgring VLN. Η ικανότητά της γύρω από την πίστα κέρδισε τις εμφανίσεις της στα γερμανικά τηλεοπτικά κανάλια μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος D Motor. Η Schmitz εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Top Gear το 2004, όταν προσπάθησε να νικήσει την Jaguar S-Type γύρο του Clarkson γύρω από το Nurburgring με ένα φορτηγό Ford Transit.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments