Ελλάδα

Χάρτες ECDC: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα

Χάρτες ECDC: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα
Χάρτες ECDC: Τη χειροτέρευση της κατάστασης στην Ελλάδα αποτυπώνουν και οι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Οι χάρτες του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων) αποτυπώνουν τη χειροτέρευση της κατάστασης στην Ελλάδα αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Άλλωστε, η «έκρηξη» των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, αλλά και ο μεγάλος αριθμός των νεκρών, όπως χθες, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, έστω κι αν συζητείται το σταδιακό άνοιγμα από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας.

Στους αναθεωρημένους χάρτες του ECDC με την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το κέντρο η Ελλάδα έχει «κοκκινήσει» ολόκληρη. Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Χάρτες ECDC: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα

Χάρτες ECDC: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι στην Ελλάδα τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στο δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στο κίτρινο, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη. Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

Στον χάρτη αναφορικά με τον αριθμό των τεστ ανά 100.000 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στο πράσινο. Δηλαδή κάνει από 2.500 μέχρι 4.999 τεστ. Άλλες χώρες είναι στο σκούρο πράσινο αφού κάνουν περισσότερα τεστ, όπως η Κύπρος.

Χάρτες ECDC: Πώς διαβάζονται

Να υπογραμμιστεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ως στόχο έχει την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα κρούσματα σήμερα 18/3

Να σημειώσουμε ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τα κρούσματα για σήμερα 18/3, όμως, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες αυτά αναμένεται να είναι περίπου στις 3.000.  Είναι φανερό ότι η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, να πιέζονται αφού διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments