Ελλάδα

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Θετικός στον κορωνοϊό

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Θετικός στον κορωνοϊό
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από το twitter.

Θετικός στον κορωνοϊό ανακοίνωσε πως είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως έκανε γνωστό μέσα από τα social media, βρίσκεται σε καραντίνα σπίτι του ενώ τα συμπτώματα εκδηλώνονται ήπια. Πρόσφατα θετικός στον ιό διαγνώστηκε και ο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Κωνσταντίνος Μπογδάνος

«Προχθές διαγνώστηκα με κορωνοϊό. Ευτυχώς, δεν έχω κολλήσει κανέναν. Είμαι, βεβαίως, σε καραντίνα στο σπίτι και μέχρι τώρα τα συμπτώματα εκδηλώνονται ήπια. Και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Πρώτα ο Θεός, όλα θα πάνε καλά!» έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Δείτε την ανάρτηση

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.785 κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 , ανακοίνωσε 2.785 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.361 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 649 (67.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.555 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -3.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 459 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη). κρούσματα σήμερα

Τι γίνεται με το lockdown

Τα νέα μέτρα, «αποσυμπίεσης» της κοινωνίας, όπως τα ονομάζουν πολλοί, θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση. Το «παρών» στην ενημέρωση θα δώσει και ο Άκης Σκέρτσος για να μεταφέρει όλες τις αποφάσεις του κυβερνητικού επιτελείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, «κλείδωσε» η παράταση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο από τις 9 το βράδυ και έπειτα και όχι από τις 7 το βράδυ που ήταν μέχρι τώρα. Άλλωστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη παραδέχτηκε ότι αυτό το μέτρο δεν δούλεψε.

Βέβαια, η κ. Πελώνη τόνισε: «δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα. Είναι η λάθος ορολογία αυτή». Οι ειδικοί, λοιπόν, του υπουργείου ψάχνουν τη «χρυσή τομή» ανάμεσα σε χαλάρωση μέτρων και τη μη χειροτέρευση της κατάστασης με τα νούμερα των κρουσμάτων, των νεκρών, των διασωληνωμένων, αλλά και των μολύνσεων από μεταλλάξεις του ιού να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ακόμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ότι στόχος είναι «η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας. Μιλάμε για στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή και η τήρηση των μέτρων».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να υπάρξουν προσαρμογές και να διορθωθούν επιμέρους μέτρα που ενδεχομένως να μη λειτούργησαν» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19.00, η οποία, όπως είπε, «δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες».

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Κρούσματα σήμερα 19/3: Χαλάρωση των μέτρων παρά τα υψηλά νούμερα

Η κ. Πελώνη έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα του εμβολιασμού. Υπογράμμισε ότι «δικαιώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανασταλούν οι εμβολιασμοί με Astra Zeneca με την χθεσινή απόφαση του ΕΜΑ». Σημείωσε ακόμη ότι σήμερα έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους ευπαθείς αυξημένου κινδύνου και όπως, είπε, «έχουν φύγει τα πρώτα sms». «Μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση 1 εκατομμύριο πολίτες» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments