Ελλάδα

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια
Νέα μέτρα: Το ωράριο θα είναι πάλι απελευθερωμένο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν και σε άλλο δήμο για το ραντεβού τους.

Μετά τα νέα μέτρα ανοίγουν και πάλι από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου τα κομμωτήρια και τα ψαλίδια αναμένεται να πάρουν φωτιά. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Άκης Σκέρτσος

Σύμφωνα με όσα είπαν για τα νέα μέτρα, τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν λειτουργούν όπως και την τελευταία φορά. Δηλαδή η επίσκεψη σε αυτά θα γίνεται αυστηρά με ραντεβού και τα γνωστά μέτρα προστασίας, καθώς και φυσικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Για να πάμε σε αυτά θα στέλνουμε SMS 2 στο 13033.  Το ωράριο θα είναι πάλι απελευθερωμένο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν και σε άλλο δήμο για το ραντεβού τους. Νέα μέτρα

Νέα μέτρα: Δωρεάν rapid test για όλους κάθε εβδομάδα από τα φαρμακεία

Ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος. ανακοίνωσε μαζικά δωρεάν self rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία. Λίγο πριν η κα. Παπαευαγγέλου ενημέρωσε για την πίεση και στο ΕΣΥ.

Από τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να προμηθεύεται ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα, το οποίο θα κάνει μόνος του στο σπίτι. Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.

Άκης Σκέρτσος: Τα μέτρα δουλεύουν

Απαντώντας στην κριτική για «παλινωδίες» της κυβέρνησης και στο γεγονός ότι παρά το lockdown τα κρούσματα ξεπέρασαν ακόμα και τα 3.500, ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι τα μέτρα δουλεύουν, ωστόσο υπάρχουν νέες μεταλλάξεις, ο κόσμος έχει κουραστεί, και η κινητικότητα είναι αυξημένη, οδηγώντας σε μη τήρηση των μέτρων και συγκεντρώσεις σε σπίτια και πορείες. Τόνισε δε ότι η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η βρετανική μετάλλαξη είναι από 43%-90% πιο μεταδοτική. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι «επιβάλλεται να δώσουμε μικρές ανάσες ελευθερίας σε κάποιες δραστηριότητες για να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση στα μέτρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments