Ελλάδα

Χαλάρωση μέτρων: Διχασμένοι οι ειδικοί

Χαλάρωση μέτρων: Διχασμένοι οι ειδικοί
Χαλάρωση μέτρων: Η κυβέρνηση επιδιώκει τη μερική άρση του lockdown, όμως, οι ειδικοί είναι διχασμένοι. Κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα. Τα σενάρια.

Η χαλάρωση των μέτρων είναι κάτι που επιδιώκει η κυβέρνηση παρά την «έκρηξη» των κρουσμάτων αφού θέλει να ανοίξει τμηματικά την οικονομία, αλλά και να μειώσει την κοινωνική πίεση από τον κόσμο που έχει κουραστεί με τα περιοριστικά μέτρα των τελευταίων μηνών. Από χθες έχει ανοίξει η συζήτηση για το ποια μπορούν να είναι τα μέτρα που θα κρατήσουν την εύθραυστη ισορροπία. Από τη μία να υπάρξουν κάποια μέτρα χαλάρωσης του lockdown, από την άλλη να μην υπάρξει χειροτέρευση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του MEGA, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω από την ολική άρση του lockdown μπροστά στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων τα τελευταία 24ωρα. Από ό, τι φαίνεται θα πορευτούμε με μικρές προσαρμογές στα περιοριστικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην αποσυμπίεση των πολιτών, χωρίς όμως να δίνεται η αίσθηση ότι αίρεται η καραντίνα.

Χαλάρωση μέτρων: Διχασμένοι οι ειδικοί

Χαλάρωση μέτρων: Διχασμένοι οι ειδικοί

Χαλάρωση μέτρων: Επιχείρηση «αποσυμπίεση»

Η χώρα, σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, παραμένει όλη στο κόκκινο. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα ξεκινήσει να υλοποιείται το Σαββατοκύριακο, όπου το ωράριο των μετακινήσεων αλλάζει και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21.00 το βράδυ.

Παράλληλα, απελευθερώνεται ο κωδικός «6» sto 13033 που αφορά την άθληση και επιστέφει η μετακίνηση με αυτοκίνητο και πέρα του δημοτικού διαμερίσματος διαμονής. Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, ενώ ο επόμενος στόχος είναι στις 29 Μαρτίου να ανοίξει κανονικά το λιανεμπόριο.

Χαλάρωση μέτρων: Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι προσέρχονται διχασμένοι στην κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή. Ο βελτιωμένος καιρός και οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες έχουν δώσει και το έναυσμα σε μερίδα ειδικών να ζητούν πλέον από τους πολίτες να βγουν έξω, πάντα όμως με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, άμεση προτεραιότητα έχει και το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων στις αρχάς Απριλίου, ενώ εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, σειρά θα έχει η εστίαση.

Να σημειώσουμε ότι ένας από τους ειδικούς που τονίζει ότι πρέπει να αλλάξει το μείγμα των μέτρων είναι ο Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν σε ανοιχτούς χώρους, κρατώντας τα απαραίτητα μέτρα, κι όχι να μένουν μέσα σε κλειστούς χώρους όπου ευνοείται η διασπορά του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments