Ελλάδα

Δρομοκαΐτειο: Παρέμβαση εισαγγελέα θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι

Δρομοκαΐτειο: Παρέμβαση εισαγγελέα θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι
Δρομοκαΐτειο: Τα πράγματα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο έχουν ξεφύγει, όπως καταγγελλουν οι εργαζόμενοι που θα ζητήσουν παρέμβαση του εισαγγελέα.

Το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τη διασπορά του κορωνοϊού. Για την ακρίβεια, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει από τις προηγούμενες ημέρες. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει για όλη τη χώρα, αλλά στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας που ετοιμάζονται να ζητήσουν την παρέμβαση εισαγγελέα, σύμφωνα με το σωματείο του νοσοκομείου. Η κατάσταση είναι στην «κόψη του ξυραφιού». Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί περίπου 40 ασθενείς θετικοί και πάνω από 50 ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα. Μάλιτα, την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου, στις 8:30 το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος.

Δρομοκαΐτειο: Τι καταγγέλλει το σωματείο εργαζόμενων

«Στο Γηροψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου έχουμε 27 ασθενείς θετικούς εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Επίσης σε ένα τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν 11 ασθενείς θετικοί και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση» σημειώνει το σωματείο σε ανακοίνωσή του.

«Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με βάση την ανακοίνωση του σωματείου, το Γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύει 29 ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία. «Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Παλεύει πολλές φορές το νοσηλευτικό προσωπικό με τους ασθενείς με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο. Δύο ακόμη νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν 33 ασθενείς, που οι περισσότεροι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ως ύποπτα κρούσματα χωρίς οξυγόνο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δρομοκαΐτειο: Παρέμβαση εισαγγελέα θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι

Δρομοκαΐτειο: Παρέμβαση εισαγγελέα θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι

Δρομοκαΐτειο: Ελλείψεις προσωπικού και επαρκών μέσων ατομικής προστασίας

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι απόγευμα και νύχτα δεν υπάρχει στο νοσοκομείο παθολόγος, ενώ δεν λειτουργούν εργαστήρια και δεν υπάρχει ψυχίατρος στο τμήμα. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν και επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. «Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας», αναφέρεται στη ανακοίνωση. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμα ότι δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», σημειώνει το σωματείο εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο. Το σωματείο ζητάει, επίσης, οι ασθενείς με κορωνοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μεταφερθούν άμεσα στα Γενικά Νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments