Πολιτική

Πανελλαδικές 2021: Ημερομηνία ανακοίνωσε η Κεραμέως

Πανελλαδικές 2021: Ημερομηνία ανακοίνωσε η Κεραμέως
Πανελλαδικές 2021: Η υπουργός σε σχέση με την πιθανότητα παράτασης της σχολικής χρονιάς πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Ημερομηνία για τις Πανελλαδικές 2021 έδωσε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στα Νέα και τη Μάρνυ Παπαματθαίου και δήλωσε ότι οι εξετάσεις πιθανότατα θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται πως η κα. Κεραμέως είχε ανακοινώσει την παράταση της σχολικής χρονιάς.

Δεν αναμένονται αλλαγές στη φετινή ελάχιστη βάση εισαγωγής. Επίσης η Υπουργός σε σχέση με την πιθανότητα παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου αφού εξήρε την τηλεκπαίδευση πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει η μακροπρόθεσμη λύση. Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια υπουργός δήλωσε ότι προβλέπεται ήδη να διενεργούνται πρακτικές ασκήσεις για τελειόφοιτους τμημάτων και σχολών επιστημών υγείας ΑΕΙ. Όσον αφορά τη διδασκαλία του εαρινού εξαμήνου οι ειδικοί εισηγήθηκα να διεξαχθεί αποστάσεως. Πανελλαδικές 2021

Πανελλαδικές 2021: Πώς υποβάλλεται η Αίτηση – Δήλωση;

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται ότι η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα λύκεια και όλο το σχετικό υλικό (εγκύκλιος, οδηγίες, υπόδειγμα) βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα εδώ, στον σύνδεσμο «Εξετάσεις».

Να αναφέρουμε πως ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι έχει ζητήσει από την υπουργό Παιδείας να γίνουν προσαρμογές στο πρόγραμμα και να υπάρξουν προτάσεις προκειμένου να κερδίσουμε ό, τι περισσότερο μπορούμε. Στόχος παραμένει να γίνουν κανονικά οι Πανελλήνιες με μειωμένη ύλη που οι μαθητές γνωρίζουν ήδη και να καλυφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το εκπαιδευτικό κομμάτι που διευκολύνεται σημαντικά από την τηλεκπαίδευση.

Κεραμέως

Πανελλήνιες 2021: Ένα επίμαχο θέμα μέχρι την τελευταία στιγμή

«Τονίζω, όμως, ότι εάν δεν είχαμε στη διάθεσή μας το εργαλείο της τηλεκπαίδευσης πιθανώς να σας έδινα μία διαφορετική απάντηση. Αλλά θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι. Ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι αναμενόμενα».

Πάντως, οι Πανελλήνιες του 2021 ήταν από την αρχή της σχολικής χρονιάς ένας «πονοκέφαλος» τόσο για του υπουργείο Παιδείας και τους επιστήμονες υγείας όσο και για τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους. Για αυτό και είχε προκύψει ως το κεντρικό θέμα σε πολλές κόντρες της ελληνικής κυβέρνησης με την αντιπολίτευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments