Ελλάδα

Gov gr: Ένας χρόνος λειτουργίας με 94 εκατομμύρια συναλλαγές

Gov gr: Ένας χρόνος λειτουργίας με 94 εκατομμύρια συναλλαγές
Gov gr: Το συγκεκριμένο πετυχημένο εγχείρημα συμπλήρωσε έναν χρόνο φτάνοντας τις 94 εκατομμύρια συναλλαγές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σχετική ανάρτηση.

Το gov gr συμπλήρωσε έναν χρόνο λειτουργίας φτάνοντας τις 94 εκατομμύρια συναλλαγές και φαίνεται πως εξελίχθηκε σε επιτυχία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού εξυπηρετώντας και ενημερώνοντας όλους τους πολίτες. Αυτός ο ένας χρόνος λειτουργίας για το gov.gr είναι διάστημα στο οποίο βρίσκεται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με αφορμή μάλιστα, της συμπλήρωσης ενός έτους από τη δημιουργία του επίσημου ιστοτόπου της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει την καθημερινότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι μέσα στον ένα χρόνο έγιναν 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες νωρίτερα θα απαιτούσαν επισκέψεις από πολίτες, σε δημόσιες υπηρεσίες. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός:

«Πριν ένα χρόνο ακριβώς το gov.gr μπήκε στη ζωή μας. Από τότε, έχουν γίνει 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες προηγουμένως θα χρειάζονταν επισκέψεις από τους πολίτες σε δημόσιες υπηρεσίες. Μία πραγματική ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει τη σχέση των πολιτών με το δημόσιο και διευκολύνει την καθημερινότητα κάθε πολίτη».

Gov gr: Τι αναζητούν περισσότερο οι πολίτες;

Με το lockdown να μην σταματά, το gov.gr έχει διευκολύνει την καθημερινότητα όλων των πολιτών καθώς είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν πολλές υποθέσεις τους χωρίς να πηγαίνουν σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Μάλιστα, στην εν λόγω ιστοσελίδα φαίνεται και τι έχουν αναζητήσει περισσότερο οι χρήστες. Έτσι, οι πιο επίκαιρες αναζητήσεις σχετίζονται με:

  • Την άυλη συνταγογράφηση.
  • Τη βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19.
  • Τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19.
  • Την υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση.

Υπενθυμίζεται πως στις 21 Μαρτίου 2020 το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσε σε λειτουργία το gov.gr, την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου. Στο site αυτό συγκεντρώθηκαν, στα πρότυπα του βρετανικού μοντέλου, οι 501 υπηρεσίες που παρείχε μέχρι τότε το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε οι πολίτες να εντοπίζουν γρήγορα και εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν. Έκτοτε προστέθηκαν σημαντικές υπηρεσίες, φτάνοντας συνολικά τις 614. Μέσω αυτής της σελίδας, δόθηκε επίσης η δυνατότητα σε χιλιάδες γονείς να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ τα έξοδα για λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες των παιδιών τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments