Ελλάδα

Σύστημα υγείας Ελλάδα: Διπλή η υγειονομική μάχη

Σύστημα υγείας Ελλάδα: Διπλή η υγειονομική μάχη
Σύστημα υγείας Ελλάδα: Η «καρδιά» στο σύστημα υγείας της χώρας μας είναι το υγειονομικό προσωπικό του που καθημερινά δίνει μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η πίεση στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα συνεχίζεται με τα κρούσματα να παραμένουν υψηλά αν και ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες από εβδομάδα όπως είναι τα κομμωτήρια και οι αρχαιολογικοί χώροι. «Η Ελλάδα δίνει μια μάχη διπλή, μέσα στις υγειονομικές δομές της. Από τη μία η ιατρονοσηλευτική φροντίδα και από την άλλη οι εμβολιασμοί», επεσήμανε σε άρθρο του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

«Και τα δύο εξελίσσονται στο ίδιο… τερέν: Στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα εμβολιαστικά κέντρα. Και με τους ίδιους πρωταγωνιστές: Γιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, διασώστες του ΕΚΑΒ, είναι δίπλα στον κάθε πολίτη, με αγάπη, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό», συνέχισε ο κος Κικίλιας. Και προσέθεσε πως το υπουργείο Υγείας, μετά από 10 χρόνια σκληρών περιοριστικών πολιτικών, «έχει κερδίσει για πρώτη φορά την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, όπως αποτυπώνουν όλες οι έρευνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

«Είναι ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο είχε χρόνιες δομικές αδυναμίες και ορατές παθογένειες, που έχασε δέκα χρόνια πιθανής μετεξέλιξης και αναβάθμισης λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης και που συγκρινόμενο με τα ευρωπαϊκά υστερούσε δραματικά, τονίζει και καταλήγει πως «Αυτό το σύστημα, στη διαχείριση της κρίσης διέψευσε κάθε πρόβλεψη!».

Και ανέφερε στη συνέχεια το εξής: «Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν αν δεν υπήρχε ο μεγαλειώδης παράγοντας, η καρδιά του ΕΣΥ: Το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, οι άνθρωποί του. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό έχτισε το τείχος προστασίας της Ελλάδας από την αρχή της πανδημίας, έτσι ώστε να μην αλωθεί η χώρα από τον κορωνοϊό. Αυτοί οι άνθρωποι, που ένα χρόνο στέκονται όρθιοι και κρατούν την Ελλάδα στις πλάτες τους. Η Ελλάδα εξακολουθεί να μάχεται, δεν παραδόθηκε, δεν ηττήθηκε. Και αυτό το κατόρθωσαν το κράτος και οι λειτουργοί του, που επέδειξαν αξιοζήλευτη ευελιξία και προσαρμοστικότητα».

Από την άλλη όμως, να θυμίσουμε πως χωρίς συμφωνία έληξε η τηλεδιάσκεψη που είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με όλους τους ιατρικούς συλλόγους της Ελλάδας, σε μια ύστατη προσπάθεια να συνδράμουν το ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Και όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, αφού η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, είναι ασφυκτική, με το νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό να φέρνει σε απόγνωση το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, το οποίο δηλώνει ότι δεν έχει ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση.

ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ

Σύστημα υγείας Ελλάδα: «Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη»

Και παρά τις εκκλήσεις και τις προσπάθειες, οι ιδιώτες γιατροί δεν φαίνεται να έχουν ανταποκριθεί, αφού μέχρι στιγμής λίγοι παραπάνω από 50 ιδιώτες γιατροί θα συνδράμουν το ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας. «Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση», σχολίασε σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι «δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό».

Ο κ. Πατούλης προσέθεσε επιπλέον, ότι «ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Την κρίσιμη αυτή ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό ιό. Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, οι ασθενείς και η πατρίδα».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ προέταξε ότι «δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό. Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments