Ελλάδα

Ελληνική σημαία: Βρίσκεται στη Σαντορίνη

Ελληνική σημαία: Βρίσκεται στη Σαντορίνη
Ελληνική σημαία: Στη Σαντορίνη θα κυματίζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Κι ενώ οι προετοιμασίες για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου καλά κρατούν, μία μεγάλη έκπληξη έρχεται από τη Σαντορίνη. Μία ελληνική σημαία τεραστίων διαστάσεων πρόκειται να υψωθεί στη Σαντορίνη εν όψει της επετείου της 25ης Μάρτιου. Η σημαία, που έχει εμβαδόν 1.500 τ.μ., προβλέπεται να κυματίσει σε ύψος 50 μέτρων, ενώ την ίδια στιγμή φιλοδοξεί να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ και αποτελεί πρωτοβουλία μίας ομάδας από τη Σαντορίνη, με μπροστάρη τον Γιάννη Συκινιώτη. Μαζί με τους συμπολίτες του συγκέντρωσαν τα απαραίτητα χρήματα για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, το οποίο ανέρχεται στα 7.000 ευρώ. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, αφού η σημαία πρόκειται να κυματίσει επίσημα ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Η τεράστια ελληνική σημαία θα βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο του νησιού και θα ντυθεί με τα εθνικά μας χρώματα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Η σημαία θα κυματίσει στον ουρανό με τη βοήθεια ενός μεγάλου γερανού, ενώ πάνω από το νησί θα πετούν γαλλικά μαχητικά Rafale.

Ελληνική σημαία: Η ανάρτηση στο facebook

Οι κατασκευαστές της σημαίας ανήρτησαν στο facebook φωτογραφία με την τεραστίων διαστάσεων σημαία. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος: «500 τ.μ!!!! η σημαία μας αντί για 1350τ.μ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ!!! Η Μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι γεγονός και θα κυματίσει στον καταγάλανο ουρανό της ΣΑΝΤΟΡΊΝΗΣ μας. Η σημαία μας ,η σημαία των Σαντορινιων και όλων των Ελλήνων είναι 1500 τ.μ… Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!!!»

25η Μαρτίου: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τους εορτασμούς

Την ίδια στιγμή η Αθήνα βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασιών για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ο εορτασμός θα γίνει με τη διεξαγωγή μεγαλοπρεπών εκδηλώσεων, τηρώντας πάντα παράλληλα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Στόχος τους, όπως επισημαίνουν, είναι «να προβληθεί η Ελλάδα ως μια σύγχρονη και εξωστρεφής χώρα που είναι περήφανη για την Ιστορία της, διαθέτει ισχυρές συμμαχίες και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Στους εορτασμούς που θα γίνουν στις 24 και 25 Μαρτίου πρόκειται να παρευρεθούν εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ αυτών εκπρόσωποι από από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία και τη Γαλλία, ενώ με την παρουσία τους θα τιμήσουν την Ελλάδα ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα. Επίσης θα παρευρεθούν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν με τη σύζυγό του, Βλαντλένα, αλλά και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Ηχηρή θα είναι η απουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, Μπριζίτ, οι οποίοι δεν θα παρευρεθούν εξαιτίας της επιβολής lockdown στη Γαλλία. Τέλος, δεδομένη είναι και η παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments