Ελλάδα

Lockdown: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Lockdown: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα
Lockdown: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στο τέλος του μήνα. Ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα το Πάσχα.

Το lockdown παραμένει εδώ και μήνες, έστω κι αν τα μέτρα χαλάρωσαν λίγο. Όμως, η επιστροφή στην κανονικότητα αργεί με το ορόσημο να μπαίνει τώρα το Πάσχα. Άλλωστε, τα κρούσματα και ειδικά οι διασωληνωμένοι και ο αριθμός των νεκρών καθημερινά είναι στα ύψη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι οι γιορτές του Πάσχα καθώς σκοπός της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου είναι η αγορά να λειτουργεί κανονικά εκείνες τις ημέρες. Ενδιάμεσα θα γίνουν κάποιες κινήσεις σύμφωνα με το κανάλι του Φαλήρου, ο μεγάλος στόχος για τις πασχαλινές μέρες είναι να λειτουργήσει η αγορά στο σύνολό της.

Μέχρι τότε και για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση έρχεται ένα νέο πακέτο μέτρων στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Θα έχει τα 534 ευρώ προσαρμοσμένα, τα μηδενικά ενοίκια για συγκεκριμένους κλάδους και τον Απρίλιο αλλά και δύο σημαντικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και είναι η οικονομική βοήθεια για εστίαση και τουρισμό.

Ακόμη ένα σημαντικό μέτρο που θα φέρει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα είναι η ειδική στήριξη στοΝ ξενοδοχειακό κλάδο ώστε να κάνουν προσλήψεις εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Lockdown: Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Ρεπορτάζ για το σταδιακό άνοιγμα παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο του Star. Βέβαια, όλα θα κριθούν ανάλογα με την εικόνα που θα δίνει ο επιδημιολογικός χάρτης.

Τα δυο σχέδια για το άνοιγμα των καταστημάτων έχουν ως εξής. Είτε ανοίγουν στις 29 Μαρτίου με click away για παραλαβή προϊόντων με ραντεβού από το κατάστημα και SMS που θα ισχύει για τρεις ώρες και μόνο για μία φορά την ημέρα, είτε στις 5 Απριλίου, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να «δείχνουν» τη δεύτερη ημερομηνία.

Lockdown: Τι θα γίνει με τα σχολεία και την εστίαση

Στόχος είναι να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα στις 12 Απριλίου και τα δημοτικά σχολεία μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως θα γίνει μια εβδομάδα μάθημα πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Lockdown: Τι θα γίνει με τα σχολεία και την εστίαση

Lockdown: Τι θα γίνει με τα σχολεία και την εστίαση

Ο στόχος είναι να ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους με δεδομένο όμως οτι τα κρούσματα θα έχουν πέσει τόσο ώστε να μπορεί να επιτραπεί η επαναλειτουργία τους. Ο σχεδιασμός θέλει την μετακίνηση από το νομό σε νομό να επιτρέπεται από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, όμως και εδώ ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε σίγουρη τοποθέτηση αφου τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments