Ελλάδα

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Έγινε η πρόβα στο Τατόι

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Έγινε η πρόβα στο Τατόι
Παρέλαση 25η Μαρτίου: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρόβα στο Τατόι. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Ζάππειο και θα διαρκέσει μια ώρα.

Η παρέλαση στην 25η Μαρτίου πρόκειται να είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, έστω κι αν θα γίνει κάτω από τη σκιά του κορωνοϊού. Σήμερα Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η τελευταία πρόβα στο Τατόι, την ώρα που ο διεθνής Τύπος ασχολείται με την επέτειο, ενώ ηγέτες άλλων χωρών στέλνουν τα μηνύματά τους.

Στη γενική πρόβα της παρέλασης έγιναν γνωστές ορισμένες από τις λεπτομέρειες που θα δούμε την ερχόμενη Πέμπτη. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Ζάππειο και θα διαρκέσει μια ώρα.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στους εορτασμούς συμπεριλαμβάνεται δρώμενο με έφιππο ντυμένο Εύζωνα που, κρατώντας τη γαλανόλευκη, προπορεύεται ομάδας έφιππων, οι οποίοι φορούν στολές που ξεκινούν από την εποχή της Επανάστασης με τη φουστανέλα μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τους έφιππους, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, θα πλαισιώνουν ομάδες ατόμων που φορούν παραδοσιακές στολές από τον Πόντο και την Θράκη μέχρι την Κρήτη. Παράλληλα στα πλάνα διακρίνεται και ένα άλλο πεζοπόρο τμήμα που αποτελεί την αναβίωση του ιστορικού Ιερού Λόχου του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Την πρόβα παρακολούθησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, αλλά και εκπρόσωποι των Αστυνομίας, Λιμενικού, Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού.

Τρεις χώρες, πρωταγωνίστριες στην κομβική για την έκβαση του αγώνα ναυμαχία του Ναβαρίνου, θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια των εορτασμών, με την παρουσία των ηγετών τους να εκπέμπει ένα συμβολισμό ιστορικών δεσμών.

Στην Αθήνα θα βρεθούν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί -εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Το «παρών» θα δώσει και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Η έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαρτίου, στο νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Ο Νίκος Αναστασιάδης θα βρεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν την παρέλαση

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Ο Νίκος Αναστασιάδης θα βρεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν την παρέλαση

Τους προσκεκλημένους θα υποδεχθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του. Το ίδιο βράδυ είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μιχαήλ Μισούστιν. Τόσο ο ίδιος όσο και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συναντήσουν τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου μετά την παρέλαση της Πέμπτης.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες ενώ με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην παρέλαση, λόγω των μέτρων προστασίας, δεν επιτρέπεται η παρουσία κοινού. Οι εικόνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, σε περιγραφή του Νίκου Αλιάγα και της αρχισμηνία Σοφίας Κορμά, εμπλουτισμένες με πλάνα από drones και κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίες θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της σύγχρονης πόλης και των ιστορικών της μνημείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments