Καιρός

Καιρός Ελλάδα: Σύννεφο σκόνης «επιτίθεται» στη Μεσόγειο

Καιρός Ελλάδα: Σύννεφο σκόνης «επιτίθεται» στη Μεσόγειο
Καιρός Ελλάδα: Τα καιρικά φαινόμενα όταν είναι έντονα ενέχουν πολλούς κινδύνους, όμως, πάντα δίνουν και μοναδικές φωτογραφίες που εντυπωσιαζουν.

Ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να χειροτερέψει τις επόμενες μέρες με τους μετεωρολόγους να μιλούν ακόμα και για χιόνια στην Αθήνα, κάτι που είδαμε και στην πρόσφατη κακοκαιρία Μήδεια.

Πάντως, πριν από τα χιόνια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου θα φτάσει ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης, μήκους 800 χιλιομέτρων. Το σύννεφο αυτό κατευθύνεται από την Αφρική προς την Ελλάδα. Δείτε πώς αποτυπώνεται και στην εντυπωσιακή εικόνα που κατέγραψε το πρόγραμμα γεωσκόπησης «Κοπέρνικος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πελώριο σύννεφο σκόνης από την έρημο Σαχάρα διασχίζει τη Μεσόγειο και κατευθύνεται προς την Ελλάδα και τα νότια Βαλκάνια. Αυτό συμβαίνει την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας δέχονται νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Μάλιστα, την 25η Μαρτίου αναμένονται χιόνια πιθανότατα μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Σήμερα Δευτέρα είχαμε αφρικανική σκόνη στα ανατολικά και νότια, σταδιακά όμως θα υποχωρήσει με το γύρισμα των ανέμων σε βοριάδες, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Καιρός Ελλάδα: Δείτε Live εικόνα και από το Windy.com

Meteo καιρός: Η πρόγνωση για την Τρίτη

Άστατος καιρός με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021. Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα παρουσιάσει πτώση. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των ηπειρωτικών. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο από το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες έως το πρωί. Η ορατότητα έως θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 12, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 3 έως 10, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14, στις Κυκλάδες από 7 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 15 και στην Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στο Αιγαίο και στην Κρήτη η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Καιρός Ελλάδα: Η πρόγνωση του Meteo για την Τρίτη

Καιρός Ελλάδα: Η πρόγνωση του Meteo για την Τρίτη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα στραφούν σε ανατολικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments