Ελλάδα

Ελλάδα Τουρισμός: Ανοιχτά σύνορα για το Ισραήλ

Ελλάδα Τουρισμός: Ανοιχτά σύνορα για το Ισραήλ
Ελλάδα Τουρισμός: Η χώρα ανοίγει τα σύνορά της από σήμερα για να υποδεχθεί Ισραηλινούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί.

Η Ελλάδα ανοίγει από σήμερα 23/03 τα σύνορά της για να υποδεχτεί του Ισραηλινούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί. Πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είχε ανακοινώσει ότι ότι ο τουρισμός θα ανοίξει επίσημα στις 14 Μαΐου, ενώ πολλές χώρες έχουν προτιμήσει την Ελλάδα ως τον δημοφιλέστερο και κορυφαίο τουριστικό προορισμό για το 2021.

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως δίνει ένα σκληρό αγώνα δρόμου προκειμένου να σώσει την τουριστική περίοδο για το 2021. Από σήμερα η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της χωρίς περιορισμού και ελέγχους σε πολίτες του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και κατέχουν την πράσινη κάρτα του διπλού εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ηλεκτρονική έκδοση της haaretz.com, οι Ισραηλινοί τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας δεν θα χρειαστούν να μπουν σε καραντίνα. «Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, ενημέρωσε τον Ισραηλινό Πρέσβη στην Ελλάδα, Γιόσι Αρμάνι, ότι το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε Ισραηλινούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί και κατέχουν πράσινο διαβατήριο για να εισέλθουν στη χώρα χωρίς δοκιμή κορονοϊού PCR ή καραντίνα ξενοδοχείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τουρισμός: Αναμένονται 10.000 Ισραηλινοί τουρίστες σε εβδομαδιαία βάση

Το άνοιγμα των συνόρων για όσους Ισραηλινούς πολίτες έχουν εμβολιαστεί ξεκινά από την Τρίτη, 23 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να εισέλθουν στη χώρα 10.000 Ισραηλινοί τουρίστες ανά εβδομάδα. «Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας των Ισραηλινών Υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας και Μεταφορών, υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι. Η ημερομηνία έναρξης αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη, 23 Μαρτίου, και η συμφωνία που θα υπογραφεί σύντομα θα επιτρέψει σε 10.000 Ισραηλινούς τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα σε εβδομαδιαία βάση», αναφέρει η haaretz.com.

Η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει το 9.6% του  πληθυσμού της. Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού του και έτσι κατέχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Με αυτό το ποσοστό εμβολιασμού τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα έχουν πέσει σταθερά κάτω από τα 1.000, ενώ στις 22 Μαρτίου καταγράφηκαν 992 κρούσματα και 17 θάνατοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments