Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Πιστώνονται 80 εκατομμύρια ευρώ σε 156.696 ιδιοκτήτες

Μείωση ενοικίου: Πιστώνονται 80 εκατομμύρια ευρώ σε 156.696 ιδιοκτήτες
Μείωση ενοικίου: Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 156.696 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 156.696 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Μείωση ενοικίου: Ποιοι είχαν πληρωθεί

Την περασμένη Παρασκευή, η πίστωση ποσού συνολικού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ σε 119.440 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα μηνός Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί συνολικά, 88,7 εκατ. ευρώ σε 276.136 ιδιοκτήτες για τη μείωση ενοικίων του πρώτου μήνα του έτους.

Μείωση ενοικίου: Ποια η προθεσμία για διορθώσεις στην πλατφόρμα για ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για διορθώσεις λαθών και παραλείψεων για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφορίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές:

1. Οι εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για υποβολή της «Δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις εν λόγω δηλώσεις προκειμένου να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις τους.

2. Στο πλαίσιο αυτό, αποστέλλεται από τη Φορολογική Διοίκηση ειδοποίηση με την παροχή οδηγιών για τη διόρθωση σφαλμάτων ή και τη συμπλήρωση, όπου απαιτείται, των υποβληθεισών «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» και «Δηλώσεων Covid», στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) η «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» αφορά σε εκμίσθωση ακινήτου, για το οποίο έχει υποβληθεί μεταγενέστερα «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από τον μισθωτή, για υπεκμίσθωση του εν λόγω ακινήτου προς τρίτο πρόσωπο (υπομισθωτή). Στην περίπτωση αυτή δικαιούχος των μέτρων στήριξης των εκμισθωτών της παρ. 2 του άρθρου 13 του ν.4690/2020 (Α’104) δύναται να είναι μόνο ο υπεκμισθωτής, με την επιφύλαξη της συνδρομής των προϋποθέσεων μείωσης του μισθώματος και στο πρόσωπο του υπεκμισθωτή για επαγγελματική του εγκατάσταση, οπότε κατ’ ανάλογη εφαρμογή δικαιούχος των μέτρων στήριξης είναι και ο εκμισθωτής για τη μίσθωση αυτή. Ο εκμισθωτής θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected], προκειμένου να του παρασχεθούν οδηγίες,

β) η «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» αφορά σε επαγγελματική στέγη αλλά ως ΑΦΜ μισθωτή έχει αναγραφεί ο ΑΦΜ του φυσικού προσώπου – νομίμου εκπροσώπου για λογαριασμό της υπό ίδρυση εταιρείας. Στην περίπτωση αυτή ο εκμισθωτής θα πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: Να υποβάλει δήλωση λύσης της μίσθωσης αυτής, αναδρομικά από την ημερομηνία σύστασης της εταιρείας. Να υποβάλει αρχική «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» στον ΑΦΜ της μισθώτριας εταιρείας, με ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης αναδρομικά από την ημερομηνία σύστασής της (ΠΟΛ.1230/2015). Να υποβάλλει νέα «Δήλωση Covid», με βάση την υποβληθείσα «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» στον ΑΦΜ της μισθώτριας εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments