Πολιτική

Μητσοτάκης Μπάιντεν: Επικοινωνία στις 25 Μαρτίου

Μητσοτάκης Μπάιντεν: Επικοινωνία στις 25 Μαρτίου
Μητσοτάκης Μπάιντεν: Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις 25 Μαρτίου.

Τηλεφωνική επικοινωνία στις 25 Μαρτίου θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα γραφεία των δύο ηγετών έχουν έρθει σε επικοινωνία και έχουν οριστικοποιήσει το τηλεφωνικό ραντεβού που θα έχουν ανήμερα της εθνικής μας επετείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν.. Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία συμπίπτει και με την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και στην οποία θα λάβει μέρος ο Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Βάση της Σούδας και εστίασε στους «αξιακούς δεσμούς» που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «σκεφτόμαστε αυτούς τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις ΗΠΑ» καθώς «εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης». «Επισκέφτηκα το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower στη βάση της Σούδας. H στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδος βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και καθώς η χώρα μας ενισχύει και επενδύει στην αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεών της, αυτό αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία.»Αυτή την εβδομάδα, καθώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, σκεφτόμαστε τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις ΗΠΑ. Δεσμοί οι οποίοι δεν είναι μόνο κοινωνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, είναι πρωτίστως δεσμοί αξιακοί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν

Σαρλ Μισέλ: Προσκάλεσα τον πρόεδρο των ΗΠΑ

«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Αμερικανό πρόεδρο στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας. Προσκάλεσα τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετέχει στη συνάντηση προκειμένου να μοιραστεί τις απόψεις του αναφορικά με τη μελλοντική μας συνεργασία» γράφει ο Σαρλ Μισέλ, που κλείνει λέγοντας: «Καιρός να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική συμμαχία». Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τζο Μπάιντεν θα γίνει την Πέμπτη στις 21.45 ώρα Ελλάδος. Στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών αναμένεται να γίνει στρατηγική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, όπως έχει σημειώσει ήδη από τον Φεβρουάριο ο Σαρλ Μισέλ.

Λευκός Οίκος: Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή Μπάιντεν στην τηλεδιάσκεψη των «27»

Σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν «θα έχει συνεργασία με τους ηγέτες της Ε.Ε. σχετικά με την επιθυμία του να ανανεώσει τις σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ, να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής και να εμβαθύνουν την, μεγαλύτερη παγκοσμίως, επενδυτική και εμπορική σχέση».

Ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει επίσης τα θέματα της Ρωσίας και της Κίνας, με τους ηγέτες των «27», οι οποίοι χαιρέτισαν την προεδρία του ως μία ευκαιρία για ενδυνάμωση των προτεραιοτήτων της Ε.Ε. στα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Άλλωστε πολλή συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ώρες για την έκθεση για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, την οποία κλήθηκε να ετοιμάσει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, εν όψει της συνάντησης των «27».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments