Ελλάδα

Γιάννα Αγγελοπούλου: 223 δράσεις σε όλο τον κόσμο

Γιάννα Αγγελοπούλου: 223 δράσεις σε όλο τον κόσμο
Γιάννα Αγγελοπούλου: Η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η πρόεδρος της Επιτροπής 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, ήταν καλεσμένη σήμερα (24/3) στον ΣΚΑΙ. Η κα Αγγελοπούλου μίλησε για το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για το έργο της Επιτροπής και τόνισε ότι στόχος της είναι οι Έλληνες να θυμηθούν το παρελθόν και να οραματιστούν το μέλλον.

Πιο συγκεκρικριμένα, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε ότι ήδη πρόκειται να πραγματοποιηθούν 223 δράσεις σε όλο τον κόσμο. Τόνισε δε ότι “Για εμάς τους Έλληνες η ταυτότητα μας είναι η σημαία μας, οι αγώνες μας, οι νίκες μας, η θρησκεία μας, η λαϊκή μας παράδοση”.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Ταυτόχρονη προβολή εκδηλώσεων σε 18 πόλεις

Η πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε για τις εκδηλώσεις ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει ταυτόχρονη προβολή σε 18 πόλεις, πάνω σε εμβληματικά κτήρια, η αφήγηση της επανάστασης, μέσα από ιστορικούς πίνακες, στις 8-9 Μαΐου.

Αύριο 25 Μαρτίου, σε παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα, θα προβληθεί στις 7 μμ. στην ΕΡΤ η ταινία “Σε γνωρίζω από την όψη”, η οποία θα περιλαμβάνει την ιστορία της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα προβληθεί μια ψηφιακή σειρά με τίτλο “Μικροί και μεγάλοι ήρωες”, η οποία θα προβληθεί όπου υπάρχουν δημόσιες οθόνες, όπως για παράδειγμα στα μέσα μεταφοράς. Γιάννα Αγγελοπούλου

Γιάννα Αγγελοπούλου: Μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο

Θα ακολουθήσει μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο, με εμβληματικές εκτελέσεις και τραγούδια από τη μουσική πορεία της χώρας.

Όσο για τα συλλεκτικά νομίσματα, ο κόσμος μπορεί να τα αγοράσει από την ιστοσελίδα της επιτροπής και προσεχώς από τα σουπερμάρκετ “Σκλαβενίτης”.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσέθεσε και ανέφερε ότι για το 2021 έχουν προγραμματιστεί 223 δράσεις συνολικά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Το σημερινό πρόγραμμα

Πέρα από την υποδοχή των υψηλών καλεσμένων το πρόγραμμα για σήμερα περιλαμβάνει:

  • 11.45: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
  • 14.00: Άφιξη του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
  • 14.30: Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
  • 17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
  • 18.15: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments