Διεθνή

Μιανμάρ πραξικόπημα: Πέθανε επτάχρονο κορίτσι

Μιανμάρ πραξικόπημα: Πέθανε επτάχρονο κορίτσι
Μιανμάρ πραξικόπημα: Ένα επτάχρονο κορίτσι πέθανε από σφαίρες του καθεστώτος μέσα στο σπίτι του.

Στη Μιανμάρ το πραξικόπημα βρίσκεται σε ισχύ από το πρωινό της 1η Φεβρουαρίου και πλήθος κόσμου κατεβαίνει στους δρόμους για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στο καθεστώς. Ένα επτάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Μιανμάρ, και έγινε το νεότερο γνωστό θύμα στην καταστολή μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου μήνα, λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, η επτάχρονη πέθανε  από σφαίρες στο δήμο του Chan Mya Thazi. Το τοπικό ΜΜΕ Myanmar Now ανέφερε ότι στρατιώτες πυροβόλησαν τον πατέρα της, αλλά χτύπησαν το κορίτσι καθώς καθόταν στην αγκαλιά του μέσα στο σπίτι τους. Μία ομάδα διάσωσης έσπευσε να της παρέχει ιατρική περίθλαψη, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τη ζωή της και το κορίτσι απεβίωσε.

Η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Save the Children είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τη τύχη των παιδιών στη Μιανμάρ, καθώς αναφέρει ότι ανάμεσα στα δεκάδες άτομα που έχουν πεθάνει λόγω του πραξικοπήματος, παραπάνω από 20 είναι παιδιά. «Ο θάνατος αυτών των παιδιών είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός δεδομένου ότι φέρεται να σκοτώθηκαν ενώ ήταν στο σπίτι, όπου θα έπρεπε να ήταν ασφαλείς από βλάβες. Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά σκοτώνονται σχεδόν καθημερινά δείχνει τώρα μια πλήρη περιφρόνηση για τον άνθρωπο ζωή από τις δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε η ομάδα.

Μιανμάρ: Εκατοντάδες διαδηλωτές είναι νεκροί

Συνολικά, ο στρατός λέει ότι 164 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαμαρτυρίες, ενώ η ομάδα ακτιβιστών της Ένωσης Βοήθειας για Πολιτικούς Φυλακισμένους (AAPP) θέτει τον αριθμό των νεκρών τουλάχιστον 261. Ο στρατός νωρίτερα την Τρίτη εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των διαδηλωτών, αλλά τους κατηγόρησε ότι έφεραν αναρχία στη χώρα. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι οι διαδηλωτές κατά του πραξικοπήματος ήταν υπεύθυνοι για πράξεις βίας και εμπρησμού.

«Είναι και δικοί μας πολίτες», είπε ο Ζάου Μιν Τουν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε πρόσωπα που συνδέονται με το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments