Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πότε ξεκινά – Διευρύνεται η λίστα

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πότε ξεκινά – Διευρύνεται η λίστα
Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: «Πρεμιέρα» αναμένεται να κάνει εντός των επόμενων ημερών η επιστρεπτέα προκαταβολή 7

«Πρεμιέρα» αναμένεται να κάνει εντός των επόμενων ημερών η επιστρεπτέα προκαταβολή 7 για τις επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν πληρωμές για τον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παράλληλα, στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7 θα συμπεριληφθούν και οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκπλήξεις θα συνοδεύουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 που θα ενεργοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, με τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού να ευνοούνται.

Στα πλαίσια της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7 θα δοθεί 1 δισ. ευρώ, με την ελάχιστη ενίσχυση να διπλασιάζεται από τα 500 ευρώ στα 1.000 ευρώ, ενώ η μείωση του τζίρου θα υπολογιστεί με τρίμηνο αναφοράς το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Ποια τα ποσά

Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ. Δεύτερον, η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της και είχαν σημαντική πτώση του τζίρου τους το 2020. Ενώ όλες οι δόσεις εξόφλησης αυξάνονται από 40 σε 60. Αν, μάλιστα, η επιστροφή καταβληθεί εφάπαξ, θα υπάρχει έκπτωση 15%. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της ενίσχυσης μετατρέπεται σε απευθείας επιχορήγηση, με άλλα λόγια σε Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πότε θα καταβληθεί

Η «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» αναμένεται να καταβληθεί προς το τέλος Απριλίου, με το 50% του ποσού να μην επιστρέφεται και το κατώτατο όριο χρηματοδότησης να είναι τα 1.000 ευρώ. Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την ολοκλήρωση στις 16 Μαρτίου της πληρωμής του 6ου κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής», από την οποία θα λάβουν κρατική ενίσχυση περίπου 278.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Παράλληλα, θα ανοίξει η πλατφόρμα για όσους δήλωσαν στοιχεία στο myesoda, αλλά δεν έκαναν υποβολή της αίτησης.

Μιλώντας στο Mega τόνισε τα εξής: «ακόμα, όλες οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 μπαίνουν στην επιστρεπτέα 7, χωρίς να έχουν μείωση τζίρου. Εκτός αν έχουν πάρει την επιστρεπτέα 5 και 6, οπότε θα πρέπει να αποδείξουν μείωση τζίρου». Είπε χαρακτηριστικά πως «θα έχει σκαλοπάτια η επιστρεπτέα 7 για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Παράλληλα, για τις επιχειρήσεις αυτές, τα καταστήματα OΠΑΠ και τις σχολές οδηγών δεν θα υπάρχει σύγκριση του τζίρου του 2020 με αυτόν του 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments