Πολιτική

Καραμανλής υπουργός: Έρχονται 300 νέα λεωφορεία

Καραμανλής υπουργός: Έρχονται 300 νέα λεωφορεία
Καραμανλής υπουργός: Σε συνέντευξη του ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι πρόκειται η Κυβέρνηση από τον Απρίλιο να ενισχύσει τον στόλο των λεωφορείων.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μίλησε στον ΑΝΤ1 σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης του στόλου των λεωφορείων. Και παλιότερα ο υπουργός είχε αναφέρει ότι ετοιμάζονται διάφορα έργα ΣΔΙΤ από το υπουργείο. Η δράση της ενίσχυσης των λεωφορείων πρόκειται να ενισχύσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, την ώρα που υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα μέρα με την ημέρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει τρομερή πίεση.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ο κ. Καραμανλής γνωστοποίησε ότι το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου θα βγουν στους δρόμους 300 νέα λεωφορεία. Και αυτό προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος και να καλυφθούν οι ανάγκες στις 16 γραμμές που εξυπηρετούν τους πολίτες. Προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο τομέας των μεταφορών. Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής

Καραμανλής υπουργός: Ο σχεδιασμός για τα λεωφορεία

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του στόλου, υπουργός ανέφερε «Από τον Ιανουάριο ήμασταν έτοιμοι να το πράξουμε. Χθες ενημερωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι ανακάλεσε την πράξη του 6ου κλιμακίου που είχε προσωρινά “παγώσει” τον διαγωνισμό και έτσι θα δούμε τα νέα αυτά λεωφορεία να κυκλοφορούν από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στις γραμμές που θεωρούνται επιβαρυμένες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι «θα φτάσουμε σε έναν αριθμό 1500 λεωφορείων. Τον αριθμό αυτό είχαμε να δούμε πάνω από 7 χρόνια» και πρόσθεσε ότι η συνολική ανάταξη του στόλου θα φτάσει τα 200%. Υπογράμμισε, επίσης, ότι έγιναν προσλήψεις νέων οδηγών, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους χρόνους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο τιμόνι.

Καραμανλής υπουργός: “Η Ελλάδα πρώτη χώρα με μηχανήματα καθαρισμού στο μετρό”

Μιλώντας για τα μέτρα μη εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία θα τοποθετήσει μηχανήματα καθαρισμού μέσα στους συρμούς του Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε να κυκλοφορεί λεωφορείο που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές» πρόσθεσε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις για έναν μεγάλο αριθμό ανέργων θα είναι δωρεάν σε όλα τα μέσα και για όλες τις διαδρομές.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments