Πολιτική

Μεϊμαράκης: Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί

Μεϊμαράκης: Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί
Μεϊμαράκης: «Η Τουρκία απομακρύνεται από τον δυτικό πολιτισμό και συνεχίζει να προκαλεί. Για αυτό πρέπει να παραμείνει σε συνεχή εποπτεία».
Μεϊμαράκης: «Η Τουρκία απομακρύνεται από τον δυτικό πολιτισμό και συνεχίζει να προκαλεί. Για αυτό πρέπει να παραμείνει σε συνεχή εποπτεία».

O Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει αναφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σημαντικά ζητήματα, σε νέες του δηλώσεις σχολίασε τη συμπεριφορά της Τουρκίας και τόνισε πως η εν λόγω χώρα συνεχίζει να προκαλεί και για αυτό πρέπει να παραμείνει σε συνεχή εποπτεία.

Η διανομή των εμβολίων και η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος της ΕΕ, η «σωστή και δίκαιη διαχείριση» των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, η ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία και τη Ρωσία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με «πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με την παρουσία του προέδρου Μάνφρεντ Βέμπερ» και «έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της ατζέντας του επικείμενου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στις 24 – 25 Μαρτίου.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που «αναγνωρίζει και τιμά ολόκληρη η Ευρώπη», εξαίροντας τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της. Μιλώντας για την Τουρκία, υπογράμμισε ότι «με την απόφασή της να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, απομακρύνεται από τον δυτικό πολιτισμό, ο οποίος εγγυάται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνεχίζει, λοιπόν, να προκαλεί και για αυτό πρέπει να παραμείνει σε συνεχή εποπτεία», όπως είπε.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, όσο αφορά στα εμβόλια και την εμβολιαστική εκστρατεία τόνισε ότι «το εμβολιαστικό πρόγραμμα της ΕΕ, με τα προβλήματα και τις δυσχέρειες του, που βεβαίως δεν σχετίζονται μόνο με την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, αλλά και με τις πολιτικές των φαρμακευτικών εταιρειών, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, δεδομένου ότι εγγυάται εμβόλια σε όλα τα κράτη – μέλη». Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Και προσέθεσε το εξής: «Η σωστή πορεία του εμβολιασμού, σε συνδυασμό και με το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετώντας την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διευκολύνουν την ασφαλή και ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτελεί μεγάλο ζητούμενο στις μέρες μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αρχίσει η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά κυρίως θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης να σταθούν στα πόδια τους. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο η επόμενη μέρα αλλά να φτάσουμε όλοι όρθιοι σε αυτή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments