Ελλάδα

ΜΕΘ κορωνοϊός: Δεκάδες ασθενείς σε λίστα αναμονής

ΜΕΘ κορωνοϊός: Δεκάδες ασθενείς σε λίστα αναμονής
ΜΕΘ κορωνοϊός: Η πανδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε νέα έξαρση κι όχι μόνο απομακρύνεται το άνοιγμα, αλλά ασθενείς περιμένουν να βρουν κρεβάτι Εντατικής.

Ο κορωνοϊός έχει «φουλάρει» τις ΜΕΘ. Τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν στα ύψη με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός τους σήμερα σημείωσε αρνητικό ρεκόρ. 706 άνθρωποι δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ το τελευταίο 24ωρο «έφυγαν» 52 συνάνθρωποί μας. Επίσης, αυξάνονται τα κρούσματα λόγω των μεταλλάξεων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εντοπίζεται στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού. Για παράδειγμα στο Αττικό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μεταφέρονται ασθενείς από κλινική σε κλινική για να βρουν οξυγόνο, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των 250 ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε αυτό.

Επίσης, στο Αγία Όλγα που εφημερεύει σήμερα, όλες οι κλίνες κορωνοιού είναι κατειλλημένες με περιστατικά και δεν υπάρχει κενό κρεβάτι. «Προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εφημερία, έβαλε 18 ράντζα στις κλινικές κορωνοιού», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, αποκαλύπτοντας πως στο Γεννηματάς πέθανε διασωληνωμένος ασθενής 37 ετών εκτός ΜΕΘ.

«Στη πραγματικότητα οι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής είναι πολλαπλάσιοι, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοιού, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο έχει 11 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», τονίζει, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία εισάγουν στις Εντατικές κυρίως δικούς τους νοσηλευομένους και όχι νέα περιστατικά.

ΜΕΘ κορωνοϊός: Δεκάδες ασθενείς σε λίστα αναμονής

ΜΕΘ κορωνοϊός: Δεκάδες ασθενείς σε λίστα αναμονής

«Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου υπάρχει πολυήμερη λίστα αναμονής, σήμερα βρίσκονται 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ που εξυπηρετούνται με ηλικιακά κριτήρια», προσθέτει, ενώ καταγγέλλει ότι κάθε ημέρα ασθενείς καταλήγουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, όπως στη Νίκαια (11 θάνατοι), στο Τζάνειο (4 θάνατοι), στο Θριάσιο (4 θάνατοι), στο Ελπίς (4 θάνατοι) στο Παμμακάριστος (2 θάνατοι), στο Γενηματάς (5 θάνατοι).

Όσον αφορά τις κενές κλίνες ΜΕΘ σήμερα καταγράφονται μόνο 5 στο Αττικόν και 3 στον Ερυθρό. Όλες οι υπόλοιπες ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι κατειλλημένες, σύμφωνα με τη ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.588, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 247.992 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 76 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.969 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. svg%3E

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.701 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 706 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.643 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 439 (ημερήσια μεταβολή -7.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 480 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments