Ελλάδα

Άρση μέτρων: Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι

Άρση μέτρων: Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι
Άρση μέτρων: Όπως φαίνεται έχει μπει τέλος και στις όποιες σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου αυτή την εβδομάδα. Τι εξετάζεται για το Πάσχα.

Απομακρύνεται η άρση των μέτρων που είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες. Οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι τόσο για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων αλλά και για τις μεταλλάξεις. Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου, θα συνεδριάσουν προκειμένου να κάνουν μία εκτίμηση της κατάστασης, όμως αποκλείεται να δώσουν το “πράσινο” φως για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Άρση μέτρων: Ποιες σκέψεις υπάρχουν για το λιανεμπόριο και το Πάσχα

Μάλιστα, όπως φαίνεται έχει μπει τέλος και στις όποιες σκέψεις υπάρχουν για άνοιγμα του λιανεμπορίου αυτή την εβδομάδα, ενώ ορισμένοι θεωρούν πως πριν τις 12 Απριλίου δεν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε επιστροφή στην κανονικότητα. Μάλιστα κάποιοι ειδικοί όπως ο καθηγητής Νίκος Θωμαϊδης, είναι επιφυλακτικοί ακόμα και για το Πάσχα.

Ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι αν υπάρξει ύφεση αυτή τη βδομάδα και διαμορφωθεί τάση μείωσης, θα υπάρχουν καλά νέα για το Πάσχα. «Είμαστε οριακά για το Πάσχα, το να μπορέσουμε να έχουμε άνοιγμα και ελεύθερες μετακινήσεις. Χρειαζόμαστε περίπου ένα μήνα για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο».

κορωνοϊός

Τις αμφιβολίες του για άνοιγμα πριν το Πάσχα εξέφρασε και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Είναι λίγο πρόωρο να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα. Έτσι μεταδόθηκε ο ιός σε όλη την Ελλάδα. Για να γίνει κάποιο άνοιγμα πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Έχουμε τη μετάλλαξη που έχει αυξήσει τη μεταδοτικότητα του ιού, αλλά έχουμε και το εμβόλιο, και το αυξημένο testing. Εγώ δεν μπορώ 40 ημέρες πριν το Πάσχα να έχω άποψη για το τι θα γίνει τότε», ανέφερε.

Ο κ. Βατόπουλος επίσης εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη εβδομάδα. «Τα κρούσματα λογικά θα αρχίσουν να ελαττώνονται από την επόμενη εβδομάδα. Η θετικότητα είναι πολύ υψηλή. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία και ο κόσμος πρέπει να εξακολουθήσει να τηρεί τα μέτρα, τις αποστάσεις, τις μάσκες, να αποφεύγεται ο συνωστισμός» τόνισε.

Άρση μέτρων: Τι λένε τα στοιχεία από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την δύσκολη εβδομάδα στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης. Μπορεί οι διασωληνωμένοι να ξεπέρασαν για πρώτη φορά χθες το όριο των 700 (706), ωστόσο αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για ισορροπία στον αριθμό εισαγωγών και εξιτηρίων τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το covid19.gov.gr, την Τρίτη 23 Μαρτίου, έγιναν 543 εισαγωγές σε νοσοκομεία και 452 ασθενείς την ίδια ώρα πήραν εξιτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments