Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων σήμερα 26/3: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων σήμερα 26/3: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων σήμερα 26/3: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Όπως δείχνει η κατανομή κρουσμάτων σήμερα 26/3 η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη στην Αττική, καθώς από τα 1.496 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ τα 637 εντοπίζονται στην πρωτεύουσα. Δείτε παρακάτω την κατανομή των κρουσμάτων.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 82 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 62 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 53 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 88 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 157 κρούσματα
  • Νήσων: 15 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 63 κρούσματα
  • Πειραιώς: 117 κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη 167 καταγράφηκαν νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 68.

Κορωνοϊός κρούσματα: Η εκτίμηση Θωμαΐδη για το Πάσχα

Καθώς τα κρούσματα παραμένουν τις τελευταίες μέρες υψηλά, οι ειδικοί έχουν ήδη αποκλείσει, όπως και η κυβέρνηση, το ενδεχόμενο χαλάρωσης κι άλλων μέτρων. Ηδη έχει σβήσει κάθε σενάριο για άνοιγμα στο λιανεμπόριο αυτή την εβδομάδα, ενώ ορισμένοι θεωρούν πως πριν τις 12 Απριλίου δεν πρέπει να γίνει κανένα άνοιγμα. Κάποιοι μάλιστα, όπως ο καθηγητής Ν. Θωμαϊδης, κρατούν τις επιφυλάξεις τους για το αν θα είναι σε θέση να ανοίξει η αγορά πριν το Πάσχα.

Ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε ότι αν υπάρξει ύφεση αυτή τη βδομάδα και διαμορφωθεί τάση μείωσης, θα υπάρχουν καλά νέα για το Πάσχα. «Είμαστε οριακά για το Πάσχα, το να μπορέσουμε να έχουμε άνοιγμα και ελεύθερες μετακινήσεις. Χρειαζόμαστε περίπου ένα μήνα για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο» είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός κρούσματα: Η άποψη του Βασιλακόπουλου

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε σήμερα για την άρση των μέτρων υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου. Ο καθηγητής πνευμονολογίας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα με την έξαρση των κρουσμάτων είναι ο καιρός, αλλά και οι μεταλλάξεις που έχουν παίξει ρόλο «με την μεταδοτικότητά τους».

Ο καθηγητής αφού τόνισε πως το σύστημα Υγείας «θα πιεστεί για μία με δύο εβδομάδες», είπε ότι δύο είναι οι αιτίες που η χώρα είδε αυτή τη ραγδαία αύξηση, είναι η ενδοοικογενειακή μόλυνση, αλλά και οι πορείες. «Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ενδοοικογεναική μόλυνση. Όταν επισκεπτόμαστε έναν δικό μας άνθρωπο με τον κωδικό 4, πηγαίνουμε, καθόμαστε λόγω χαλαρότητας εξαιτίας της οικειότητας που υπάρχει, βγάζουμε τις μάσκες. Αυτό είναι λάθος. Αυτό και οι διαδηλώσεις με τις μαζικές πορείες είναι το δεύτερο πρόβλημα. Πρέπει να αποτρέπονται τέτοιες εκδηλώσεις. Ας τις κάνουν το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ανακατευθύνει τις επαφές. Δεν μπορεί να είναι κάποιος 24 ώρες έγκλειστος», εξήγησε.

Παράλληλα, πρότεινε ως ένα μέτρο ανάσας για τους πολίτες, το άνοιγμα στις μικρές επιχειρήσεις, το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να γίνει από αύριο κιόλας. «Εγώ προτείνω να ανοίξει το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα τις μικρές επιχειρήσεις. Να δουλεύουν με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με το SMS στις άλλες περιοχές. Εγώ θα το έκανα από αύριο κιόλας. Όχι για την οικονομία, αλλά για να μετατρέψω τις επικίνδυνες επαφές μέσα στο σπίτι, σε λιγότερο επικίνδυνες σε καταστήματα όπου οι υπάλληλοι θα φορούν μάσκα και οι πελάτες ακόμη και διπλή μάσκα. Να περιοριστεί η μετακίνηση σε σπίτια του οικογενειακού περιβάλλοντος» κατέληξε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments