Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 26 3: Προς παράταση το lockdown

Κρούσματα σήμερα 26 3: Προς παράταση το lockdown
Κρούσματα σήμερα 26 3: Από ότι όλα δείχνουν οι λοιμωξιολόγοι πρόκειται να ζητήσουν παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα.

Με τα κρούσματα να βρίσκονται ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα οι λοιμωξιολόγοι. Οι απόψεις μεταξύ των ειδικών διίστανται, καθώς κάποιοι πιστεύουν πως πρέπει να ανοίξει η αγορά, ενώ άλλοι πως πρέπει να επιβληθεί αυστηρό lockdown ενός ακόμη μήνα.

Υπό εξέταση βρίσκονται, τόσο το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όσο και το επόμενο στάδιο των μέτρων σε περίπτωση μη άρσης του lockdown από τις αρχές Απριλίου. Πολλοί μάλιστα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα.

Κρούσματα σήμερα 26 3: Οι απόψεις των ειδικών για το Πάσχα

Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν προκειμένου να κάνουν μία εκτίμηση της κατάστασης, όμως με τους τελευταίους ημερήσιους απολογισμούς των κρουσμάτων, έχουν ήδη αποκλείσει, όπως και η κυβέρνηση, το ενδεχόμενο χαλάρωσης κι άλλων μέτρων. Ηδη έχει σβήσει κάθε σενάριο για άνοιγμα στο λιανεμπόριο αυτή την εβδομάδα, ενώ ορισμένοι θεωρούν πως πριν τις 12 Απριλίου δεν πρέπει να γίνει κανένα άνοιγμα.

Κάποιοι μάλιστα, όπως ο καθηγητής Ν. Θωμαϊδης, κρατούν τις επιφυλάξεις τους για το αν θα είναι σε θέση να ανοίξει η αγορά πριν το Πάσχα.

Ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε ότι αν υπάρξει ύφεση αυτή τη βδομάδα και διαμορφωθεί τάση μείωσης, θα υπάρχουν καλά νέα για το Πάσχα. «Είμαστε οριακά για το Πάσχα, το να μπορέσουμε να έχουμε άνοιγμα και ελεύθερες μετακινήσεις. Χρειαζόμαστε περίπου ένα μήνα για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο» είπε χαρακτηριστικά.

Τις αμφιβολίες του για άνοιγμα πριν το Πάσχα εξέφρασε και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Κρούσματα σήμερα 26 3: Άνοιγμα σχολείων, διαδημοτικών μετακινήσεων από τις 5 Απριλίου

Tο «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τις 5 Απριλίου, ενδέχεται να δώσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Από ότι φαίνεται η επιτροπή θα εισηγηθεί παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα, ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για τα σχολεία και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Κρούσματα σήμερα 26 3: Τάση σταθεροποίησης δείχνουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ένα θετικό στοιχείο που προκύπτει από αυτή την δύσκολη εβδομάδα στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, είναι οι τάσεις σταθεροποίησης που δείχνουν οι δείκτες της πανδημίας. Μπορεί οι διασωληνωμένοι να ξεπέρασαν για πρώτη φορά χθες το όριο των 700 (706), ωστόσο αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για ισορροπία στον αριθμό εισαγωγών και εξιτηρίων τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό covid19.gov.gr, την Τρίτη 23 Μαρτίου το «ισοζύγιο» ήταν 543 εισαγωγές σε νοσοκομεία και 452 ασθενείς που πήραν εξιτήρια. Ολα αυτά με 80% κάλυψη των κλινών COVID. Κρούσματα σήμερα 26 3

Κρούσματα σήμερα 26 3: «Ανοίγουν» τα ραντεβού για τους 70-74 ετών

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα συνεχίζονται με στόχο να υπάρξει όσο πιο γρήγορα γίνεται ανοσία του πληθυσμού κατά της Covid-19. Η πανδημία συνεχίζει να πολιορκεί και τη χώρα μας, καθώς χθες εντοπίστηκαν 2.588 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 706 είναι οι διασωληνωμένοι, αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν και τα μεταλλαγμένα κρούσματα του ιού.

Σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 70-74 ετών. Στις αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.

Κρούσματα σήμερα 26 3: Πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί

Τον Μάιο ακολουθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ατόμων με υποκείμενα νοσήματα της Ομάδας Β, βάσει των σχετικών ανακοινώσεων που έχουν γίνει από το υπουργείο Υγείας.

Στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Κρούσματα σήμερα 26 3: Η άποψη του Βασιλακόπουλου

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε σήμερα για την άρση των μέτρων υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου. Ο καθηγητής πνευμονολογίας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα με την έξαρση των κρουσμάτων είναι ο καιρός, αλλά και οι μεταλλάξεις που έχουν παίξει ρόλο «με την μεταδοτικότητά τους».

Ο καθηγητής αφού τόνισε πως το σύστημα Υγείας «θα πιεστεί για μία με δύο εβδομάδες», είπε ότι δύο είναι οι αιτίες που η χώρα είδε αυτή τη ραγδαία αύξηση, είναι η ενδοοικογενειακή μόλυνση, αλλά και οι πορείες. «Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ενδοοικογεναική μόλυνση. Όταν επισκεπτόμαστε έναν δικό μας άνθρωπο με τον κωδικό 4, πηγαίνουμε, καθόμαστε λόγω χαλαρότητας εξαιτίας της οικειότητας που υπάρχει, βγάζουμε τις μάσκες. Αυτό είναι λάθος. Αυτό και οι διαδηλώσεις με τις μαζικές πορείες είναι το δεύτερο πρόβλημα. Πρέπει να αποτρέπονται τέτοιες εκδηλώσεις. Ας τις κάνουν το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ανακατευθύνει τις επαφές. Δεν μπορεί να είναι κάποιος 24 ώρες έγκλειστος», εξήγησε.

Παράλληλα, πρότεινε ως ένα μέτρο ανάσας για τους πολίτες, το άνοιγμα στις μικρές επιχειρήσεις, το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να γίνει από αύριο κιόλας. «Εγώ προτείνω να ανοίξει το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα τις μικρές επιχειρήσεις. Να δουλεύουν με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με το SMS στις άλλες περιοχές. Εγώ θα το έκανα από αύριο κιόλας. Όχι για την οικονομία, αλλά για να μετατρέψω τις επικίνδυνες επαφές μέσα στο σπίτι, σε λιγότερο επικίνδυνες σε καταστήματα όπου οι υπάλληλοι θα φορούν μάσκα και οι πελάτες ακόμη και διπλή μάσκα. Να περιοριστεί η μετακίνηση σε σπίτια του οικογενειακού περιβάλλοντος» κατέληξε ο καθηγητής.

Κρούσματα σήμερα 26 3: Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη

«Τα περισσότερα κρούσματα είναι από ενδοοικογενειακή μετάδοση. Κάπου υπήρχαν ασυμπτωματικοί και μετέδιδαν. Τώρα που άνοιξε ο καιρός, ας ανοίξουν την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω σε ένα τραπέζι με αποστάσεις και μέτρα, για να σταματήσουν οι επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι», εξήγησε η κ. Παγώνη, προτείνοντας ένα σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας.

«Τώρα οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει αρκετά, νομίζω ότι μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσε να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα και της εστίασης και των καταστημάτων, για να μπορέσει λίγο ο χώρος να χαλαρώσει λίγο. Η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει από τις 10-15 Απριλίου και μετά, μετά τα καταστήματα, δεν γίνονται όλα μαζί. Είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν τώρα τα μέτρα. Βλέπουμε πόσο πιεσμένος είναι ο κόσμος. Μέχρι αρχές Μαΐου ας δούμε πως θα είναι τα πράγματα, για να δούμε αν θα μπορούμε να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Το ότι ξεκίνησαν και άνοιξαν τα κομμωτήρια, είναι και αυτό μια ανάσα. Βλέπουμε ότι οι αποστάσεις και τα ραντεβού τηρούνται. Αν ξεκινήσουν όλα σταδιακά και σιγά – σιγά, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα, θα είναι μια ανάσα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, έχει περάσει ένας χρόνος. Υπάρχει μεγάλη ψυχολογική πίεση, και αυτό θα είναι μια ανάσα», τόνισε η κ. Παγώνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments