Ελλάδα

Lockdown: Ανοίγουν σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις στις 5 Απριλίου

Lockdown: Ανοίγουν σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις στις 5 Απριλίου
Lockdown: Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι επιστήμονες εισηγούνται άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικών μετακινήσεων.

Το lockdown φαίνεται να παιρνει παράταση για μια εβδομάδα, όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι επιστήμονες εισηγούνται άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικών μετακινήσεων στις 5 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε γίνει συζήτηση για μερικό άνοιγμα από τις 29 Μαρτίου, αλλά αυτό το σενάριο δεν ευσταθεί λόγω των πολλών κρουσμάτων, του αρνητικού ρεκόρ σε διασωληνωμένους και τη μεγάλη πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ. Την ίδια ώρα αυξάνονται και οι μολύνσεις από τις μεταλλάξεις του ιού.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Να σημειώσουμε ότι σήμερα θα γίνει ενημέρωση και αναφορικά με τα self tests από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού αναμένεται να υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού και του λιανεμπορίου προκειμένου να προχωρήσει η κυβέρνηση στο άνοιγμα των κλάδων αυτών.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης θέλουν τους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self test ακόμη και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε self-test, μία φορά την εβδομάδα, αναμένεται να υποβάλλονται και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο. Oι δηλώσεις των δωρεάν self test, τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται μία φορά την εβδομάδα κάθε πολίτης από το φαρμακείο θα είναι υποχρεωτική.

Lockdown: Πολλά θα εξαρτηθούν από τα self test

Lockdown: Πολλά θα εξαρτηθούν από τα self test

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναμένεται να διευκρινίσει επίσης ότι τα τεστ που θα δίνονται στους πολίτες και τα οποία κυκλοφορούν ήδη σε χώρες της Ευρώπης, θα φέρουν τις απαραίτητες ευρωπαϊκές σημάνσεις και τα πιστοποιητικά ασφαλείας.

Να σημειώσουμε ότι η Πολιτική Προστασία δημοσίευσε την Τετάρτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επείγουσα προμήθεια έως και δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι τα 4 τεστ το μήνα θα παρέχονται σε κάθε Έλληνα πολίτη με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα είναι απολύτως δωρεάν. Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο εξετάζεται ένα συμβολικό αντίτιμο προκαθορισμένου ύψους, «το οποίο κάποιος πολίτης θα καταβάλει στους φαρμακοποιούς, εάν θέλει βοήθεια ή εκπαίδευση για το πώς θα διενεργήσει το τεστ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments